Ribniško Pohorje je pravi raj za ljubitelje gorskega Kolesarjenja. Na voljo so tako asfaltirane ceste kakor makadamske, ki so v višjih predelih. Zaradi strmih pobočij pa dobra kondicijska pripravljenost ni odveč.

MREŽA KOLESARSKIH POTI

Na Ribniškem Pohorju se nahaja kar cela mreža kolesarskih poti. Kolesarske poti so dobro označene in so različnih težavnosti. Želja večine kolesarjev pa je prikolesariti do Ribniške koče. Ribniška koča pogosto predstavlja glavno točko kolesarskega izleta ter točko za počitek ter odlično malico. Hkrati pa je lahko Ribniška koča tudi izhodišče za naprej, saj se od nje lahko kolesari do najvišjega vrha Pohorja – Črni vrh, dalje do Grmovškovega doma ali pa se poda na Jezerski vrh ter Črno jezero in še mnogo. Lahko delate tudi krožne kolesarske ture ali pa se po isti kolesarski poti podate na vrh ter nazaj.

S KOLESOM NA OSTALE VRHOVE RIBNIŠKEGA POHORJA

S kolesom se lahko podate tudi na ostale vrhove, ki so manj oblegani in prav tako zelo lepi. Predvsem sta to Janževski vrh in Sv. Anton, ki nudita čudovite razglede po Pohorju in tudi v Dravsko dolino ter preko nje vse do sosednje Avstrije. Na Janževskem vrhu je tudi planinska koča, kjer se strže pijača, medtem ko boste pri cerkvici Sv. Antona v popolnem miru in samoti. Za kolesarske proge Pohorja obstaja dober zemljevid, ki vam bo v veliko pomoč. Najdete ga lahko na: https://maribor-pohorje.si/files/Kolesarska_karta_Pohorje.pdf

OSTALE AKTIVNOSTI NA RIBNIŠKEM POHORJU

Poleg kolesarjenja je na Ribniškem Pohorju še mnogo zanimivosti za oddih v naravi. Pohodništvo ter znana transverzala čez Pohorje privabljata mnogo pohodnikov. V zimskih mesecih na svoj račun pridejo smučarji ter tudi turni smučarji. Urejene imajo tudi proge za tek na smučeh. Čez vso leto pa lahko uživate v odlični kulinariki na kmetijah ter spoznate tudi zgodovino življenja v teh krajih v muzeju v Ribnici na Pohorju.