PIŠKOTKI

OSNOVNE INFORMACIJE O PIŠKOTKIH

Spletna stran www.aktivna –druzina.si uporablja za svoje delovanje piškotke, ki so potrebni, da se prikazujejo članki za bralca na čim bolj prijazen način. Piškotki so dejansko majhne besedilne datoteke, katere se shranijo na napravo, preko katere dostopate na spletno stran. Spletna stran si s pomočjo piškotkov zapomni vaš obisk in preference in vam tako bistveno prihrani čas pri iskanju želenih člankov. Brez piškotkov bi bilo elektronsko poslovanje mnogo bolj oteženo. Bistveni pomen piškotkov je, da se uporabniku spletne strani zagotavljajo čim bolj prijazne spletne storitve.

O SHRANJEVANJU PIŠKOTKOV NA VAŠO NAPRAVO

Piškotki se bodo shranili na vašo napravo, s katero dostopate do spletne strani. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika, katerega uporabljate in je odvisno od nastavitev brskalnika. Sami lahko uredite nastavitve tako, da brskalnik sprejme piškotke samodejno ali pa da onemogočite samodejno sprejemanje. V slednjem primeru se v brskalniku pojavi vprašanje, če želite omogočiti delovanje piškotkov. Delovanje piškotkov lahko sprejmete ali pa jih zavrnete.

FUNKCIJE PIŠKOTKOV

Večina spletnih strani že uporablja piškotke, saj omogočajo pregledovanje spletnih strani in določenega spletnega mesta. Primer: piškotki si zapomnijo članke, katere ste brali in omogočajo shranjevanje teh podatkov. Tako vam ob naslednjem obisku spletnih strani že sami ponudijo podobne teme. Če piškotkov ne bi bilo, bi na vsaki spletni strani veljali za novega obiskovalca in bi morali sami ponovno iskati podobne teme. Tako vam splet s pomočjo piškotkov že sam ponudi teme, ki vas zanimajo.

S piškotki, ki jih uporabljamo za spletno stran www.aktivna-druzina.si pridobivamo podatke, s pomočjo katerih izboljšujemo vsebine na spletni strani.

TEHNIČNI PIŠKOTKI

So piškotki, ki so v skladu s predpisi in se uporabljajo z namenom, ki ji potrebujete za osnovno pomikanje po našem spletnem mestu. Ti piškotki so nujno potrebni, da spletna stran sploh deluje. Potrebni so zato, da vas spletna stran prepozna ob prijavi in odjavi.

FUNKCIONALNI PIŠKOTKI

Ti piškotki pa omogočajo shranjevanje nastavitev, katere ste sami izbrali na našem spletnem mestu. Ti piškotki vam znatno izboljšajo hitrost delovanja ob ponovnem obisku spletne strani. Funkcionalni piškotki si zapomnijo tudi, katere spletne strani največ uporabljate in vam omogočajo povezovanje s socialnimi omrežji. Če teh piškotkov ne bi uporabljali, bi se brskanje po spletu precej upočasnilo.

OGLAŠEVALSKI PIŠKOTKI

S pomočjo oglaševalskih piškotkov pridobivamo informacije s pomočjo katerih prilagajamo oglaševanje vašim interesom. Vsi podatki so anonimni in niso povezani z vašimi osebnimi podatki. S pomočjo teh piškotkov vam lahko predstavimo članke, kateri vas bi najbolj zanimali.

PIŠKOTKI ZA ANALIZO

Ti piškotki zbirajo podatke o vašem načinu uporabe spletne strani. Gre za podatke, katere strani vse ste obiskali, koliko časa ste porabili za neko stran, katera besedila ste brali, katere fotografije ste si ogledali itd. te podatke uporabljam za merjenje učinkovitosti naše spletne strani.