Innsbruck mnogi imenujejo tudi »Prestolnica Alp«. Čudovito mesto v osrčju gora. Znano zimsko športno središče, ki pa privablja trume turistov tudi v preostalih delih leta.

KAJ SI OGLEDATI V INNSBRUCKU

  • Skakalnica Bergisel, kjer se odvija del prestižne turneje štirih skakalnic
  • Center mesta, kjer je na kupe poslikanih zgodovinskih stavb in pestra gostinska ponudba. Ena najbolj poznanih stavb nosi majhno zlato strešico, ki velja za enega najbolj razpoznavnih znakov Innsbrucka. Gre za streho, pokrito s 2.657 pozlačenimi bakrenimi opekami, ki je bila narejena za cesarja Maksimilijana I., da je lahko z balkona pod streho opazoval in užival v dogodkih, ki so se odvijali na trgu pred njim.
  • V okolici Innsbrucka se je možno podati v hribe, saj je na voljo veliko pohodnih poti

INNSBRUCK ZA OTROKE

  • Yoj otroški center: idiličen kraj za otroke vseh starosti. Gre za pokrit center z igrali, kjer je posebej ločen prostor za najmlajše otroke ter za malo večje otroke. Na voljo so trampolini, tobogani, živahen grad… Poleg je tudi restavracija z odlično hrano. Prostor primeren predvsem za hladnejše in deževne dni. Yoj center se nahaja v trgovskem kompleksu Cyta v Völsu tik pred Innsbrucku. Odprt je vsak dan od 9:00 do 19.00. Vstopnina za otroke do dveh let je 2,5€ in starejše 10€.
  • Kids Cafe v Thaur: gre za igralni prostor, kjer je tudi lokal. V miru lahko spijete kavo, medtem ko se otroci varno igrajo na gugalnicah, toboganih, avtomobilčkih in mnogih drugih igralih. Kida Cafe je cca 15 min oddaljen iz Innsbrucka. Odprte je od pon do pet od 8:30 do 18:00, v soboto od 9:00 do 18:00. Vstopnina za otroke do dveh let je 2,5€ in za starejše 8€.
  • Muzej Audioversum: najbolj primeren muzej za otroke, kjer je mnogo eksponatov, ki se jih lahko otroci dotikajo ter se z njimi zabavajo. Muzej je odprt od tor do pet od 9:00 do 17:00, v soboto in nedeljo ter praznike od 10:00 do 17:00. V ponedeljek je zaprto. Vstopnina je za odrasle 9€, za otroke od šest do petnajst let 5,50€, z mlajše je brezplačno.
  • Kopališče Olympic Village: odlično kopališče za otroke, kjer je na voljo bazen z mehurčki za manjše otroke, tobogani in ostala igrala. Kopališče je odprto od pon do pet od 11:00 do 21.00 in v soboto ter nedeljo od 9:00 do 21:00. Vstopnina je 9,50€ za odrasle, za mlade (15 – 19 let) 5,70€ in otroke (6 – 15 let) 3,80€ za štiri ure.
  • Hofgarten: park poln zelenja, kjer je veliko lepo urejenih sprehajalnih poti ter privlačnih igral za otroke.
  • Cammerlander: privlačna restavracija za otroke, kjer imajo otroški kotiček ter tudi otroške menije, stolčke, mizice.
  • Kaufhaus Tirol: v kolikor si starši zaželite umirjenega nakupovanja, lahko otroke starejše od treh let pustite v Kinderweltu. Tam so vzgojiteljice, ki varno poskrbijo za otroke. Na voljo imajo igrala ter raznovrstne igrače. Center je odpret od ponedeljka do srede od 9:00 do 19:00, v četrtek in petek od 9:00 do 20:00 in v soboto od 9:00 do 18:00. Cena za varstvo je 2€/h.