Razigrane terme, kjer je svoj pečat pustil znani arhitekt Friedensreich Hundertwasser. Terme je spremenil v pravo posebnost Avstrijske Štajerske. Na razpolago je kar okoli 2700 kvadratnih metrov vodnih površin, katere sestavljajo tako notranji kot zunanji bazeni. Bazene vodo napolnjujeta dva vrelca. Poleg prijetnih bazenov so na voljo tudi savne, solne votline, masaže, sobe za počitek, restavracije, lokali, prenočitvene nastanitve itd.

OPIS DOSTOPA

  • Ljubljana – Terme Blumau = 245 km, 2 h 25 min
  • Maribor – Terme Blumau = 122 km, 1 h 20 min
  • Murska Sobota – Terme Blumau = 70 km, 1 h 15 min

POMEMBNI PODATKI

Naslov: Bad Blumau 100, 8283 Bad Blumau, Austria

Spletna stran: https://www.blumau.com/

Cenik: https://www.blumau.com/baden/preisuebersicht.html

Odpiralni čas: https://www.bad-blumau.com/betriebe-angebote/thermen/thermenpreise/

Kontakt: https://www.blumau.com/en/contact.html

Terme Blumau

Primerno za: za vse vrste obiskovalcev

Priporočljiv čas: vsaj en dan

Dostop z vozički: da

Primerno za invalide: da

Pomembno: v termah vsak obiskovalec dobi kopalni plašč ter dve brisači. Priporočamo le, da imate s seboj natikače.

Savna: dovoljena od šestnajstega leta starosti dalje.

Igralnica za otroke: da

Bazen za zelo majhne otroke: da

Terme Blumau

OPIS DOSTOPA

Mejo z Avstrijo prečkamo na mejnem prehodu Šentilj. Pot nadaljujemo po avtocesti, mimo Gradca v smeri Dunaja. Cca 15 minut naprej od Gradca zapustimo avtocesto na izvozu za Fürstenfeld. Nato skrenemo desno in se zapeljemo do kraja Großwilfersdorf, kjer skrenemo ostro levo, se čez nekaj kilometrov peljemo pod avtocesto in do kraja Riegersdorf, kjer skrenemo desno in se kmalu spet peljemo pod avtocesto. Nato prispemo do kraja Lindegg in kmalu za tem do Bad Blumau. Zadnji del poti sledimo oznakam za terme. Parkiramo na označenem parkirišču.

TERME BLUMAU ZA OTROKE

Terme sicer nimajo toboganov in ostalih atrakcij za otroke, a so kljub temu prijazne otrokom in jim predstavljajo pravo atrakcijo.

Bazen in igralnica za otroke

Med vsemi bazeni je en bazen narejen za majhne otroke, kjer je voda zelo plitva. V sklopu kompleksa je za otroke urejena igralnica, ki je sestavljena iz notranjega in zunanjega dela.

Bazeni

Vsi bazeni so ne glede na temperaturo vode dovoljeni tudi za otroke. Ponekod je temperature vode precej visoka, kjer pa je smiselno upoštevati dovoljen čas zadrževanja v tej vodi.

Bazen z valovi

Eden izmed zunanjih bazenov ima urejen sistem za delanje valov. To je za otroke zelo zabavna atrakcija. Ves čas delovanja valov je reševalec iz vode prisoten tik ob bazenu.

Čas za počitek

Na voljo je veliko ležalnikov ter postelj in posebna velika soba, kjer se lahko odpočijemo. V tej veliki sobi je šah, ki predstavlja zabavo tudi za otroke. Zabavni pa so tudi viseči ležalniki.

Gostinska ponudba

V termah je veliko gostinske ponudbe, kjer nudijo tudi otroške menije.

Hotel

Hotel je v zelo posebnem stilu, kakor tudi celotne terme. Prav v stilu znanega arhitekta.