Terme v Spittalu, imenovane Drautalperle so manjše terme, ki pa imajo vse, kar potrebuje družina za prijeten oddih. Prijetni bazeni, velik tobogan, prijetna gostinska ponudba, savna, veliko število ležalnikov, majhen otroški bazen z vodometom ter lep razgled na okoliške hribe.

Dostop do Drautalperle, Spittal:

Koordinate Drautalperle: 46.793231°N / 13.486264°E

Oddaljenost:

  • Od Ljubljane: 1 h 30 min, 134 km
  • Od Maribora: 2 h 40 min, 259 km

Terme se nahajajo v bližini centra mesta Spittal.

Drautalperle

Pomembni podatki:

Naslov: Am Bahdamm 14, 9800 Spittal an der Drau, Avstrija

Primerno za: vse vrste obiskovalcev. Za vse starosti otrok.

Čas aktivnosti: priporočamo najmanj 3 ure.

Cenik: https://www.drautalperle.at/preise/

Odpiralni čas: https://www.drautalperle.at/oeffnungszeiten/

Spletna stran: https://www.drautalperle.at/

Potrebne predhodne najave: NE

Drautalperle

OPIS DOSTOPA DO DRAUTALPERLE

Iz Ljubljane se peljemo po Gorenjski avtocesti v smeri Avstrije. Mejni prehod prečkamo v Karavanškem predoru. Nato se peljemo mimo Beljaka in sicer v smeri Salzburga. Slabe pol ure za Beljakom prispemo do mesta Spittal, kjer se zapeljemo v center mesta. Tam pa že opazimo smerokaze za Drautalperle, katerim sledimo do term. Parkiramo na urejenem parkirišču.

Iz Maribora imamo dve možnosti. Lahko se peljemo mimo Ljubljane in sledimo opisu zgoraj ali pa se do Beljaka peljemo čez Dravsko dolino in mimo Celovca ter nato sledimo opisu zgoraj.

DRAUTALPERLE ZA OTROKE

Kopanje

Za najmlajše otroke je na voljo majhen bazen z vodometom. Za vse ostale pa večji bazen, kjer je tudi nekaj masaž ter je v bazen speljan tobogan. V poletnih mesecih je na voljo tudi zunanji bazen.

Tobogan

Na voljo je en velik tobogan, ki je pravi magnet za otroke in tudi vse ostale. Tobogan v notranjosti spreminja barve, vsake toliko pa se lučke tudi popolnoma ugasnejo in nekaj sekund smo v toboganu v popolni temi.

Olimpijski bazen

Na voljo sta dva velika bazena, ki sta namenjena tako profesionalcem kot tudi amaterskim plavalcem.

Ostala ponudba

V sklopu term je prijetni lokal, kjer lahko naročimo zares odlično hrano. Odrasli pa se lahko sprostimo tudi v savnah. Na voljo so tako finske kot turške savne in masažni bazeni.