Vogelpark Turnersee (ptičji park) je priljubljena izletniška destinacija v počitniški regiji Klopeiner See/Turnersee. Na površini več kot 20.000 m² je več kot 300 različnih avtohtonih in eksotičnih vrst ptic. Tam se nahaja tudi otroško igrišče, ki nudi veliko prostora za gibanje najmlajšim. Za starejše pa so na voljo številne klopi. V sklopu ptičjega parka je okrepčevalnica, kjer nudijo poleg pijače tudi prigrizke in sladice.

Dostop do VOGELPARK TURNERSEE:

Koordinate Vogelpark Turnersee: 46.581305°N / 14.561190°E

Naslov: Vogelparkweg 8, 9122 St. Primus

Ljubljana – Vogelpark Turnersee: 90 km, 1h 30min

Maribor – Vogelpark Turnersee: 108 km, 1h 40 min

Pomembni podatki:

Spletna stran: https://www.vogelpark.at/

Odpiralni čas in cenik: https://www.vogelpark.at/preise/

Primerno za: vse vrste obiskovalcev.

Primerno za vozičke: da

Dovoljeno za pse: da, vendar samo na vrvici

Priporočen čas obiska: cca 2h

VOGELPARK TURNERSEE

OPIS DOSTOPA

Iz Maribora se peljemo po Dravski dolini do Dravograda, kjer prečkamo mejo z Avstrijo in nadaljujemo do kraja Lavamünd. Od tam skrenemo za Bleiburg (Plieberk) in nato sledimo oznakam za Klopeinersee (Klopinsko jezero). Ko smo že v bližini Klopinskega jezera, sledimo oznakam za Turnersee. Ob jezeru Turnersee bomo opazili oznake za Vogelpark Turnersee. Sledimo oznakam in parkiramo na označenem parkirišču.

Iz Ljubljane se peljemo po Gorenjski avtocesti, katero zapustimo za Kranj vzhod. Nato se zapeljemo na Jezersko, kjer prečkamo mejo z Avstrijo. Peljemo se skozi kraj Eissenkappel (Železna Kapla) in 9 kilometrov za Železno Kaplo prispemo v vas Sittersdorf, kjer skrenemo levo. Nato sledimo oznakam za Klopeinersee (Klopinsko jezero), vendar še preden prispemo do Klopinskega jezera, prispemo do Turnersee. Tam pa opazimo tudi oznake za Vogelpark Turnersee. Sledimo oznakam in parkiramo na označenem parkirišču.

OGLED VOGELPARK TURNERSEE

Ob nakupu vstopnice (po želji tudi hrane za hranjenje ptic), nas nekaj metrov naprej že presenetijo radovedne papige are, ki se sprehajajo po ograji sem ter tja ter nestrpno čakajo, da dobijo kaj za jest. Tam so tudi otroška igrala. Nato pa si sami prosto razporedimo smer ogleda. Na vseh kletkah pa imamo označeno, katere živali se sme hraniti in katere ne. V parku je na voljo tudi okrepčevalnica in manjša trgovinica s spominčki.

VOGELPARK TURNERSEE ZA OTROKE

Ogled ptic

Glavni namen obiska parka je ogled ptic in tudi nedvomno najbolj zanimivo za vse obiskovalce. Za vsako vrsto ptice je na kletki tabla z opisom ptice in od kod prihaja.

Hranjenje ptic

Ob vstopu v park lahko kupimo hrano za hranjenje ptic, kar je za otroke še posebno zabavno.

Igrala

V parku so zanimiva otroška igrala, okoli katerih so klopi.