Ena najbolj odmaknjenih slovenskih Regij, Koroška na svojem ozemlju skriva mnogo zanimivih pohodnih poti. Ob cesti na Koroško iz smeri Celja je prvi kraj te odmaknjene regije Mislinja. Ob prvem vtisu sicer nezanimiv kraj, ki pa nad seboj skriva lepe pohodne poti po neokrnjeni naravi.

Vrhovi: Črepič (798m), Časov vrh (821) in Fričev vrh (881)

Priporočen čas obiska: vsi letni časi

Primerno za: Na vrhove je možno le peš. Zaradi enostavnih in lepo označenih poti, so poti primerne za vse

Čas vzpona: cca 1,5 ura

NA FRIČEV VRH ČEZ ČREPIČ IN ČASOV VRH

Oznake za vrhove nas opozarjajo že v centru Mislinje ob avtobusni postaji. Sprva nas vodijo čez in delno ob kolesarski stezi, ki vodi proti Dravogradu, nato pa nas oznake usmerijo v gozd. Pot se sprva nekoliko bolj strmo vzpne skozi gozd, kasneje po gozdnatem grebenu in nas pripelje na razgleden travnik. Le nekaj minut naprej se v gozdu skriva vrh Črepič, s katerega pa zaradi poraslosti z mogočnim smrekovim gozdom ni razgleda.

Iz Črepiča pot nadaljujemo proti Časovem vrhu, kateri je nekoliko manj znanj, saj ni tako izrazit. Iz Časovega vrha nadaljujemo naprej in se nekoliko spustimo po gozdnati poti. Vmes je potrebno prehoditi nekaj travnikov, pohodnih poti, vlak ter tudi nekaj ceste. Pot bodo popestrili lepi razgledi na okoliške hribe ter samotne kmetije.

Zadnji obiskani vrh je Fričev vrh. Pot do tja je speljana po nekoliko slabšem kolovozu ter nato po lepo uhojeni gozdni poti. Kot prej omenjena vrhova, je tudi ta porasel z mogočnim smrekovim gozdom.

Morda so vrhovi sami po sebi dokaj nezanimivi, saj jim gozd zakriva razglede. So pa razgled čudoviti med samo potjo, kjer boste lahko opazovali tako Pohorje kot tudi ostalo hribovje, pašnike, samotne kmetije. Lepa neokrnjena narava, pobeg vanjo, odmik v naravo so glavni razlogi, da se tja podat s svojimi otroki. Odmaknjeni, osamljeni, nepoznani vrhovi nad Mislinjo, ki so obdani z neokrnjeno naravo so lahko prav lepo doživetje za pohod tudi z najmlajšimi.