Terme v Laškem ponujajo pestro izbiro aktivnosti in doživetij za vse obiskovalce. Na voljo je pokrit prostor z atraktivno kupolo ter zunanji bazeni. Tako v pokritem prostoru kot zunaj so na voljo tobogani, kar je pravi magnet za otroke.

Dostop do Thermane Laško:

Ljubljana – Thermana Laško:

Razdalja: 87 km

Čas vožnje: 1 h

Maribor – Thermana Laško:

Razdalja: 64 km

Čas vožnje: 50 min

Koordinate Thermane Laško: 46.161482°N / 15.231569°E

Thermana Laško

Pomembni podatki:

Odpiralni čas:

BAZENI (na voljo tudi za dnevne goste)
– ponedeljek – četrtek 10:00 – 21:00 (petki do 22:00)
– sobota – nedelja 9:00 – 21:00

SAVNA CENTER (na voljo tudi za dnevne goste)
– ponedeljek – četrtek: 11:00 – 21:00
– petek: 11:00 – 22:00
– sobota – nedelja: 9:00 – 21:00

Samopostrežna bazenska restavracija
– vse dni v tednu: 12:00 – 19:00

Cenik: https://www.thermana.si/ceniki, otroci do dopolnjenega 5. leta starosti imajo prost vstop.

Thermana Laško

Primerno za: vse vrste obiskovalcev

Primeren čas: vsi letni časi, za en ali več dni

Kontakt: https://www.thermana.si/kontakti

Naslov: Thermana Park Laško, Zdraviliška cesta 6, 3270 Laško

OPIS DOSTOPA DO THERMANE LAŠKO

Iz Ljubljane in Maribora se zapeljemo po avtocesti do Celja, kjer izberemo izvoz za Celje center. V prvem križišču za avtocesto se usmerimo levo proti centru Celja. Peljemo se skozi center, mimo železniške postaje ter nato sledimo oznakam za Laško. Ko prispemo v Laško, na levi strani opazimo velik kompleks Thermane Laško. Parkiramo na označenem parkirišču, ki je brezplačno za goste Thermane Laško. Do Thermane Laško lahko prispemo tudi s strani Krškega, mimo Zidanega mostu ter s strani Litije.

KAJ VSE NUDI THERMANA LAŠKO

Notranji in zunanji bazeni

Vizualno je Thermana Park Laško najbolj poznan po veliko stekleni kupoli, ki že mimo vozečim pade v oči. Na voljo je več bazenov z različnimi temperaturami vode. Na svoj račun pridejo tako plavalci kot neplavalci ter tisti, ki se radi samo namakajo v topli vodi ter uživajo ob vodnih masažah. Zunanji bazeni so odprti samo v toplejšem delu leta.

Atrakcije za otroke

Tako na notranjih bazenih kot zunanjih so na voljo tobogani. Različni tobogani so pravi raj za otroke. Na voj račun pa pridejo tudi najmlajši otroci, saj je poskrbljeno tudi za tiste v zelo plitvem bazenu z igrali. Otrokom zanimiva sta tudi valovni bazen ter hitra reka (krožni vodni tok) ter bazenčki z vodnimi masažami za sproščanje. Zunanji tobogani so odprti samo v toplejšem delu leta. Za otroke so na voljo tudi animacije, z malo sreče pa jih bo obiskala tudi maskota.

Plavalni tečaji za otroke ter vadba za dojenčke in mačke

V Thermani organizirajo plavalne tečaje za otroke. To pride v poštev predvsem, če se namenimo tja za dlje časa, kakor pa za en dan. Za dojenčke in malčke pa imajo prav tako dobro poskrbljeno z programi na povezovanje otrok z vodo.

Kneippova pot

Sprehod po manjših bazenih, kateri imajo različne temperature vode je zabavno tako za odrasle kot tudi za otroke. Otroci se ob tem neizmerno zabavajo.

Prenočišča in prehrana

V sklopu Termalnega centra je tudi hotel Thermana Park. Lokacija hotela je idealna, saj je hotel notranje povezan z bazenskim kompleksom in lahko iz hotelske sobe z dvigalom hitro prispete do kopališča. Hotelske sobe so lepo urejene, za odrasle so na voljo tudi kopalni plašči, za otroke pa so kopalni plašči z doplačilom. Hrana v hotelu je zelo okusna. Hrano pa si je možno kupiti tudi v restavraciji na kopališču.

Savne in masaže

Za odrasle ter večje otroke so na voljo različne savne ter masaže.

Igrala v parku

Ne daleč od Thermane Laško se v parku nahajajo zanimiva igrala. V toplejšem delu leta poleg obratuje tudi manjši lokal.

IZLETI V OKOLICI

Pot iz Slog v Log

“Pot iz Slog v Log” je speljana po nekdanji trasi ozkotirne železnice Trobni dol – Lahomno. Po trasi so vozili premog iz Ana rova Rudnika Trobni dol v Lahomno. Med pohodom po Tevški dolini in dolini Sopote spoznamo mnogo zanimivega. Od rudarjenja, preteklosti kraja do naravnih lepot. Med potjo je več informacijskih tabel. Več na: POT IZ SLOG V LOG.

Hum nad Laškim

Hum nad Laškim je vrh nad Laškim, iz katerega se razprostira lep razgled. Pot na vrh je kratka in primerna tudi za otroke. Le zadnji del poti je potrebne nekaj več pazljivosti, ker pot poteka čez skale in je varovana z jeklenicami. Več na: HUM NAD LAŠKIM.

Polhova jama

V bližini Laškega se nahaja eden izmed mnogih rudnikov v okolici Laškega, a edini, ki je danes odprt za obiskovalce. Imenuje se Polhova jama. V rudniku naj bi rudo kopali že v času Marije Terezije, danes pa je obisk rudnika pravo doživetje. Več na: POLHOVA JAMA.