Po reki Dravi so včasih pluli splavi polni lesa, danes pa se s splavi vozimo obiskovalci željni zabave in spoznavanja nekdanjega življenja splavarjev. Poleg spoznavanja kulturne dediščine splavarjev, se lahko preizkusimo tudi v vlogi kormoniša, se zabavamo, občudujemo naravne lepote ob reki Dravi ter odlično jemo.

Lokacija: Gortina (7,2 km iz Dravograda)

Čas trajanja vožnje: 2h

Termini vožnje: po dogovoru od aprila do novembra

Število obiskovalcev na eno vožnjo: 110 gostov

Kontaktni podatki: 040 186 508; info@splavarjenje.com

Več podatkov na: https://splavarjenje.com/sl/

Koordinate izhodišča: 46,606587°N / 15,105805°E

Koroški splavarji

OPIS DOSTOPA

Splavarski stan se nahaja na desni strani glavne ceste Dravograd – Maribor v vasi Gortina. Ob cesti je vidno označeno za splavarski stan.

SPLAVARJENJE Z OTROKI

Splavarjenje je zaradi mirne vožnje primerno za vse generacije. Sprejem gostov je z igranjem na harmoniko, flosarske frajle pa ponudijo kruh s soljo ter žganje za odrasle. Kormoniš, ki vozi splav bo z veseljem pokazal, kako opravlja z flosom, v čemer se bomo lahko preizkusili tudi sami. To je še posebej zanimivo za otroke. Ob vožnji s splavom bomo uživali ob mnogih šalah programa, ki ga izvajajo na splavu, občudovali naravne lepote ter uživali ob slastnem domačem golažu. Na vsaki vožnji izberejo do dva obiskovalca, ki ju skozi zabaven program prekrstijo iz zelenca v splavarja.