Safari park je največje družinsko igrišče na Koroškem. Večji del igrišča je pokrit, tako da se lahko otroci tam igrajo v vseh letnih časih. Manjši del pa je na prostem, kar staršem še posebej ugaja, ko želimo popiti pijačo na soncu. V Safari parku si lahko poleg pijače privoščimo tudi slasten obrok.

Dostop do Safari parka:

Ljubljana – Safari park:

Razdalja: 109 km

Čas vožnje: 1 h 30 min

Maribor – Safari park:

Razdalja: 72 km

Čas vožnje: 1 h 10 min

Koordinate Safari parka: 46.507532°N / 15.076253°E

Safari park

Pomembni podatki:

Primerno za: otroke od cca 3 do 12 let

Primeren čas: vsi letni časi

Čas aktivnosti: vsaj 1 h in več (po želji)

Vstopnina: je samo za otroke in sicer 4 eur za dnevno vstopnico (vikendi in prazniki 5 eur). Za otoke manjše od 95 cm ni vstopnine.

Delovni čas:

  • Od ponedeljka do sobote: 9:00 – 21:00
  • Nedelja in prazniki: 10:00 – 21:00

Spletna stran: https://www.safaripark.si/

Safari park

OPIS DOSTOPA DO SAFARI PARKA

Iz Ljubljane se peljemo po Štajerski avtocesti, katero zapustimo na izvozu za Arjo vas, Velenje, Dravograd. Po regionalni cesti se peljemo proti Koroški, skozi Velenje, Hudo luknjo, Mislinjo do Slovenj Gradca. Ko prispemo do Slovenj Gradca, izberemo prvi izvoz levo, ki nas vodi proti centru Slovenj Gradca. Po tej cesti se peljemo naravnost skozi nekaj semaforjev dokler, da prispemo do krožnega križišča. Tam pa izberemo tretji izvoz ter nekaj metrov za tem opazimo na desni strani Safari park. Safari park se nahaja v zgradbi, kjer je NamaNova.

Iz Maribora se peljemo po Dravski dolini do Dravograda, kjer skrenemo levo čez reko Dravo proti Slovenj Gradcu. Ko prispemo do Slovenj Gradca, skrenemo desno za center. Lahko se peljemo skozi center in prispemo naravnost do krožnega križišča, za katerim je Safari park, ampak je vožnja skozi center plačljiva. Zato priporočamo vožnjo po obvoznici do krožnega križišča, kjer je odcep za Lehen in Kope, le da mi skrenemo za center. V naslednjem križišču levo, nato se peljemo mimo bolnišnice (na naši desni) ter mimo stadiona (na naši levi) in prispemo do križišča s semaforjem. Tam skrenemo desno, se peljemo naravnost do krožnega križišča, kjer izberemo tretji izvoz. Nekaj metrov za tem opazimo Safari park na desni strani. Safari park se nahaja v zgradbi, kjer je NamaNova.

Iz Maribora lahko do Slovenj Gradca z približno isto razdaljo ter časom vožnje prispemo tudi preko Slovenskih Konjic, Vitanja, Mislinje. V zadnjem delu sledimo opisu poti iz smeri Ljubljane.

SAFARI PARK ZA OTROKE

Igra

Safari park je namenjen predvsem igri. Igrala so varno ter strokovno oblikovana, kjer otroci skozi igro trenirajo svoje motorične sposobnosti.

Notranja ter zunanja igrala

Večji del igral se nahaja v notranjem delu, v večji dvorani, kjer je tudi prostor za gostinski del. Medtem ko starši uživamo ob pijači ter klepetu, se lahko otroci brez skrbi igrajo na zanimivih igralih. Zunanji del igral je manjši in brezplačen, medtem ko je za notranji del potrebno plačilo vstopnine. Na zunanjem delu je prav tako gostinski del, igrala pa so zagrajena, kar staršem omogoča, da lahko v miru spijemo pijačo.

Praznovanja rojstni dni

V Safari parku organizirajo praznovanja z animatorji. Več o rojstnodnevnih zabavah: https://www.safaripark.si/rojstni-dnevi

Darilni boni

Darilni boni za Safari park so lahko tudi odlično darilo za otroke.

Hrana in pijača

V Safari parku je na voljo tudi gostinski del, ki poskrbi, da si tako naši otroci, ki se bodo na igralih prijetno utrudili kot tudi mi lahko privoščimo nekaj za pod zob.

OSTALE ZANIMIVOSTI V OKOLICI

Kope

Kope so zanimive za obisk v vseh letnih časih. Tu pridejo na svoj račun smučarji, deskarji na snegu, ljubitelji teka na smučeh, pohodniki, nabiralci gob, kolesarji, ljubitelji narave, zabave… Še posebej pa otroci, za katere imajo odlično urejeno. Več na: KOPE.

Paučkove partizanske bolnišnice

Paučkove partizanske bolnišnice so ime za šest partizanskih bolnišničnih kompleksov. Bolnišnice so bile preproste, skrite v Pohorskih gozdovih in s strani sovražnika nikoli odkrite. Delovale so od aprila 1944 do konca vojne. V bolnišnicah se je zdravilo okoli 300 partizanskih ranjencev. Bolnišnice so imele tudi skrivno ime, Trska gora na Legnu. Zanje so vedeli domačini ter jih redno oskrbovali s hrano in nikoli izdali. Več na: PAUČKOVE PARTIZANSKE BOLNIŠNICE.