Nebesni labirinti na Činžatu so kot vsi ostali nebesni labirint, posebnih oblik, ki delujejo na duh in telo osebe, ki hodi skozi labirinte in jih opazuje. Zanimivi pa so tudi za otroke.

Dostop do Činžata:

Ljubljana – Činžat:

Razdalja: 143 km

Čas vožnje: 1 h 40 min

Maribor – Činžat:

Razdalja: 19 km

Čas vožnje: 25 min

Primeren čas obiska: vsi letni časi, ko ni snega

Vstop prost.

Koordinate Činžata (parking): 46.540978°N / 15,430838°E

Primerno za: odrasle in otroke. Ni primerno za vozičke.

Trajanje ogleda: za ogled boste potrebovali vsaj 1 h oziroma po želji

Labirinti na Činžatu

DOSTOP

Iz smeri Ljubljane in nato Maribora se peljemo v smeri proti Rušam ter po desni strani reke Drave po lokalni cesti proti Lovrencu na Pohorju. Na prelazu pridemo v vas Činžat. Od prelaza se spustimo nekaj metrov navzdol in nato parkiramo na edinem parkirišču na desni strani. Parkirišče sicer ni posebej označeno, ampak ga ni mogoče zgrešiti. Od tam cca 50 metrov nadaljujemo peš po cesti navzdol (smer Lovrenc na Pohorju) in nato na levi strani ceste opazimo smerokaz za labirinte. Čez travnik imamo do labirintov 5 minut hoje. Če prispemo do Činžata iz smeri Koroške, zavijemo desno čez Dravo v smeri Lovrenca na Pohorju ter nato levo, kjer že sledimo smerokazom za Činžat.

LABIRINTI NA ČINŽATU

Labirinti so že iz davnine poznani kot simbol skrivnostnosti življenja ter povezanosti človeka z naravnimi zakoni in kozmičnimi ritmi. Na Činžatu je devet labirintov in vsak labirint ima svoj pomen, vsak deluje na določeno področje človekovega življenja. Njihovi pomeni so moč, energija, občutek, modrost, povezanost, ustvarjalnost, ljubezen, življenje in smrt, preobrazba ter svoboda. Ob vsakem labirintu je tabla z opisom. Te vrste labirinti imajo samo eno pot, ki nas vodi do svojega središča na različne načine. Iz njega se vrnemo po isti poti.

Labirinti na Činžatu nam lahko pomagajo, če v to dejansko verjamemo, lahko pa nam predstavljajo le sproščen sprehod v lepo naravo. Otroci na cvetočih travnikih nedvomno uživajo, labirinti pa so jim vsekakor zelo zanimivi, četudi mnogi še ne razumejo njihovega pomena.