V bližini Olimja se nahaja prav posebno doživetje za otroke in tudi ostale obiskovalce. Dežela pravljic in domišljije, v kateri se srečamo z junaki iz pravljic, s Kekcem, Sneguljčico, Rdečo kapico in še mnogimi drugimi.

Dostop do Dežele pravljic in domišljije:

Ljubljana – Dežela pravljic in domišljije, Olimje:

Razdalja: 121 km

Čas vožnje: 1 h 30 min

Maribor – Dežela pravljic in domišljije, Olimje:

Razdalja: 60 km

Čas vožnje: 1 h

Naslov: Spodnji Jakobski Dol 7, 2222 Jakobski Dol

Koordinate Dežele pravljic in domišljije: 46.157628°N / 15.554307°E

Dežela pravljic in domišljije

Ogled Dežele pravljic in domišljije:

Čas ogleda: cca 1 h

Primerno za: družine z majhnimi otroki ter tudi vse ostalo. Zagotovo je ogled zanimiv že za dvoletne otroke.

Vozički: ni primerno za vozičke

Primeren čas: vsi letni časi. Priporočamo ob lepem vremenu in ko ni preveč snega.

Kako na ogled: ob vstopu v Deželo pravljic in domišljije sami plačamo vstopnino tako, da vržemo denar v skrinjico ter se nato podamo po krožni poti po očarljivi deželi pravljic.

Vstopnina: otroci od 3 – 15 let = 2 eur, odrasli = 3 eur

Kontakt: 031 309 103 ali info@carovnica.si

Spletna stran: http://carovnica.si/

Dežela pravljic in domišljije

OPIS DOSTOPA DO DEŽELE PRAVLJIC

Iz Ljubljane se peljemo po Štajerski avtocesti v smeri Maribora. Na avtocesti izberemo izvoz za Šentjur. Zapeljemo se v center Šentjurja ter nato sledimo proti Šmarjam pri Jelšah, skozi katere se tudi zapeljemo. Nato se peljemo dalje proti Rogaški Slatini in, ko opazimo smerokaz za Podčetrtek, tam skrenemo in se zapeljemo do Podčetrtka.

Iz Maribora se peljemo po Štajerski avtocesti v smeri Ljubljane. Na avtocesti izberemo izvoz za Slovensko Bistrico jug. Nato pa sledimo smerokazom za Poljčane, do katerih se tudi zapeljemo. Nato sledimo oznakam za Rogaško Slatino. Peljemo pa se samo do križišča, kjer je nato oznaka za Rogaško Slatino levo, v desno pa za Podčetrtek. Usmerimo se proti Podčetrtku, do katerega se tudi zapeljemo.

Od Podčetrtka nadaljujemo do samostana Olimje, do katerega vodijo smerokazi. Nato se peljemo mimo samostana v hrib ter v gozd. Po cca 1 km vožnje od samostana, prispemo do velikega parkirišča na desni strani, na levi pa opazimo vhod v Deželo pravljic in domišljije.

DEŽELA PRAVLJIC IN DOMIŠLJIJE ZA OTROKE

Ogled

Ogled Dežele pravljic in domišljije je prava atrakcija za otroke. Tam spoznajo mnogo likov iz pravljic, ki jih večina že pozna. Doživetje je zanimivo tudi za odrasle.

Ostale zanimivosti v bližini

Priporočamo, da se z otroki podate še v Olimje, v čokoladnico, na Jelenov greben ali pa celo na kopanje v Podčetrtek. Za pohod pa priporočamo vzpon do STOLPA ZDRAVJA IN VESELJA.