Grad Grad se nahaja v istoimenskem naselju Grad na Goričkem. Velja za najobsežnejši grajski kompleks v Sloveniji, kateri ima kar 365 sob. Okrog gradu se lahko sprehodimo, pri čemer dobimo občutek njegove veličine. Sicer pa grad obdaja tudi park, v angleškem stilu, kjer lahko opazujemo mogočne stare tulipanovce, rdeče bukve, hraste ter druge vrste rastlin. Poskrbljeno pa je tudi za otroke, saj se v parku nahajajo igrala.

Dostop do gradu Grad:

Ljubljana – grad Grad:

Razdalja: 190 km

Čas vožnje: 2 h 10 min

Maribor – grad Grad:

Razdalja: 70 km

Čas vožnje: 1 h 5 min

Naslov: Grad 191, Grad

Koordinate gradu Grad: 46.799675°N / 16.095991°E

Grad Grad

Ogled gradu Grad

Čas ogleda: min 1 h oziroma po želji

Primerno za: družine z majhnimi otroki ter tudi vse ostalo. Zagotovo je ogled zanimiv že za triletnike, saj je v gradu več razstavnih eksponatov zanimivih tudi za otroke.

Vozički: z vozičkom je možno dostopati do grajskega dvorišča ter del tudi po parku in drevoredu, kjer pa je makadam. V gradu pa je kar nekaj stopnic.

Primeren čas: vsi letni časi.

Spletna stran gradu Grad: https://www.obcina-grad.si/objava/59982

Odpiralni čas:

od torka do nedelje (marec, april, maj, junij,
september, oktober, november)od ponedeljka do nedelje (julij, avgust)
marec 10:00-16:00
april-september 10:00-18:00
oktober, november 10:00-16:00
december, januar, februar zaprto

Vstopnina:

  • Odrasli 4 eur
  • Otroci, dijaki in študenti 2,50 eur

Kontakt:

T:+386 (0)2 551 88 60
T:+386 (0)2 551 88 70
M:+386 (0)41 659 436
E: vodniki@goricko.info

Grad GradGrad Grad

OPIS DOSTOPA DO GRADU GRAD

Iz Ljubljane se peljemo po avtocesti do Maribora, kjer pa nadaljujemo v smeri Murske Sobote. Iz avtoceste izberemo izvoz Sv. Jurij ob Ščavnici ter nato skrenemo levo v smeri Grabonoša. Sledimo oznakam za Radence. Ko prispemo v Radence, nadaljujemo v smeri severa in sicer se peljemo skozi kraje Murski Petrovci, Sodišinci, Gederovci, Krajna, Skakovci, Zenkovci, Bodonci in za tem kmalu prispemo do naselja Grad. Sledimo oznakam za grad Grad ter parkiramo na urejenem parkirišču pred gradom. Lahko pa se do gradu Grad pripeljemo tudi preko Murske Sobote, kjer se lahko ustavimo še v EXPANO.

OGLED GRADU GRAD

Na ogled gradu se lahko podamo individualno ali vodeno. V kolikor se podamo individualno, se v gradu zlahka orientiramo. Na voljo so tudi zvočni vodiči v različnih jezikih (slovensko, nemško, angleško in madžarsko). Prav tako pa lahko pomembne podatke o vseh razstavnih eksponatih preberemo na informacijskih tablah. V gradu so na voljo stalne razstave, lončarska, kovaška in kolarska razstava. Za voden ogled pa se obrnemo na zgoraj omenjen kontakt. Priporočamo tudi sprehod okrog gradu ter po grajskem parku.

GRAD GRAD ZA OTROKE

Ogled gradu Grad

Ogled gradu je nedvomno zanimiv tudi otrokom. Nekoliko večji otroci bodo že razumeli in poznali zgodovino gradu, mlajši pa uživali predvsem na ogledu najrazličnejših predmetov. Še posebej otroke preseneti zmaj, o katerem je poznana tudi legenda.

Grajski park

Priporočamo sprehod po grajskem parku, kjer so tudi otroška igrala ter lesene klopi za počitek. Park pa je pogosto tudi prostor za različne razstave.

Sprehod okrog gradu

Sprehod okrog gradu je zanimivo doživetje, saj ob tem dobimo občutek, kako velik dejansko je. Za otroke pa sprehod okrog gradu kmalu postane igra skrivalnic.

Trgovinica s spominki

V gradu se nahaja trgovinica s spominki, kjer tako otroci kot ostali z lahkoto najdemo kaj zase.

Prenočišče

Zagotovo pa je atrakcija za vso družino prenočitev v gradu. Več na: https://www.park-goricko.org/go/903