Boč (928 mnm) ali Štajerski Triglav, kot ga mnogi imenujejo je eden zadnjih vrhov Karavank pred neskončno dolgo Panonsko nižino. Vrh je sicer povsem zarasel, a zaradi 20 metrov visokega razglednega stolpa se razprostira čudovit razgled po velikem delu vzhodne Slovenije. Vzpon na vrh je enostaven ter primeren tudi za najmlajše.

Priporočen čas obiska: zaradi enostavnega dostopa je pohod primeren v vseh letnih časih. Tudi pozimi so poti običajno lepo shojene.

Čas vzpona: od koče do vrha je približno 45 min – 1 h. Iz doline do vrha je cca 1,5 h – 2 h.

Kako na vrh: Možno se je za avtom pripeljati do koče po lepo urejeni asfaltirani, vendar nekoliko ozki cesti. Vzpon do vrha je možen od koče ali iz doline po lepo označenih in urejenih gozdnih poteh. Odlična tura po Boču je tudi s kolesom in prikolico za otroke ali pa tek s športnim vozičkom do koče.

BOČ ALI ŠTAJERSKI TRIGLAV

Na videz precej strma gora v Krajinskem parku Boč se mogočno dviga nad krajem Poljčane (ne daleč od Slovenske Bistrice). Gora je enostavno dostopna, kar je glavni razlog za velik obisk ljubiteljev narave in gora. Boč ima dva isto visoka vrhova, en vrh pripada vojski, kjer je tudi televizijski stolp, na drugem pa je že od leta 1962 20 metrov visok razgledni stolp. Iz razglednega stolpa se razprostirajo čudoviti razgledi na vse strani. Pod vrhovoma na travnati jasi se nahaja Planinski dom na Boču ter cerkvica sv. Miklavža.

PLANINSKI DOM NA BOČU

Planinski dom na Boču, ki je odprt vse dni, razen ob ponedeljkih nudi prosto za sto ljudi. Nudijo tudi prenočišča in sicer v sobah ter skupnih ležiščih, skupaj 62 ležišč. Pred Planinskim domom so za otroke na voljo igrala. Vse se nahaja v osrčju neokrnjene narave. Travnata pobočja obdana z gozdom so kot nalašč za razposajeno tekanje in igro za otroke.

ČUDOVITE VELIKONOČNICE

Za ljubitelje rastlin, predvsem cvetlic je Boč več kot odlična točka za raziskovanje velikonočnic. Ne daleč od koče se nahaja naravno rastišče redke velikonočnice. Rastišče je zavarovana z leseno ograjo. Vsako leto v mesecu aprilu lahko opazujete majhne lepe cvetove te redke cvetlice. Cvetenje velikonočnice privede kar celo romanje planincev. Od Planinskega doma na Boču do rastišča je par minut hoje. Rastišče je vidno označeno z kamnitim kipom cvetova velikonočnice.