Živalski vrt z otroškim parkom Preding predstavlja idilično točko za družinski izlet. Njegova lega je nedaleč od meje med Slovenijo in Avstrijo, v smeri Gradca. V parku je veliko različnih vrst živali, ki jih opazujemo ter hranimo na 2,3 km dolgem sprehodu. Na voljo pa je tudi mnogo otroških igral.

Dostop do živalskega vrta Preding:

Ljubljana – živalski vrt Preding:

Razdalja: 180 km

Čas vožnje: 2 h

Maribor – živalski vrt Preding:

Razdalja: 56 km

Čas vožnje: 50 min

Koordinate živalskega vrta Preding: 46.845289°N / 15.411928°E

Živalski vrt Preding

Pomembni podatki:

Naslov: Preding, Zehndorf 10 b, Wettmennstätten, Avstrija

Spletna stran: https://www.tierpark-preding.at/

Kontakt: 0664 / 154 71 72; kontakt@tierpark-preding.at

Parkirišče: brezplačno

Vozički: primerno za vozičke

Odpiralni čas: vsak dan od 10:00 – 18:00. Od 1.12. do 23.12. je zaprto.

Vstopnina: odrasli 9 eur, otroci (od 2 do 14 let) 4 eur. Vstopnina je tudi za pse, 2,5 eur.

Primeren čas: vsi letni časi

Čas ogleda: min 2 h

Primerno za: vse vrste obiskovalcev, še posebej za otroke

Živalski vrt Preding

OPIS DOSTOPA DO ŽIVALSKEGA VRTA PREDING

Iz Ljubljane se peljemo po avtocesti proti Mariboru. Od Maribora nadaljujemo proti Avstriji, čez mejni prehod Šentilj. Peljemo se do Lebringa, kjer zapustimo avtocesto. Ko prispemo iz avtoceste, skrenemo levo ter nato še enkrat levo in se peljemo čez avtocesto. V naslednjem križišču pa skrenemo desno v smeri Stangersdorf. Nekaj časa se peljemo vzporedno z avtocesto, nato pa se peljemo skozi vasi Kehlsdorf, Matzelsdorf, Schrötten do Predinga. V Predingu sledimo oznakam za Tierpark Preding, do katerega nas loči le še 1,5 km.

ŽIVALSKI VRT PREDING ZA OTROKE

Ogled živalskega vrta

2,3 km dolga pot nas vodi skozi živalski vrt, kjer si lahko ogledamo veliko različnih vrst živali. Veliko je domačih kmečkih živali ter tudi ostalih (kamele, bivoli, noji, opice…). Pot je lepo urejena z veliko klopmi za počitek ter igralih na vsake nekaj metrov. Možno je tudi jezdenje ponijev.

Hranjenje živali

Ob vhodu v živalski vrt lahko dobimo hrano za živali, s katero nato med ogledom hranimo najrazličnejše živali. Živali se nam tako povsem približajo. To je še posebej zanimivo otrokom.

Igrala in gostinska ponudba

Pred vhodom in čez celotni živalski vrt je mnogo igral. Medtem ko hodimo ter si ogledujemo živali, vsake nekaj metrov prispemo do igral. Najbolj atraktivna igrala pa so pred vhodom, kjer priporočamo daljši postanek po ogledu živalskega vrta. Tam je vrtiljak, električni avtomobili, trampolin, zip line in še mnogo drugih igral. Poleg je tudi lokal, kjer si lahko privoščimo kosilo, kakšen prigrizek ali pa samo pijačo.