Arboretum Volčji potok je edini samostojni arboretum v Sloveniji. V njem uspeva kar okoli 3500 vrst rastlin iz različnih koncev sveta. Pohodne poti po parku so lepo urejene, označene, a kljub temu priporočamo, da si za pomoč vzamete zemljevid.

Dostop:

Ljubljana – Volčji potok:

Razdalja: 23 km

Čas vožnje: 24 min

Maribor – Volčji potok:

Razdalja: 114 km

Čas vožnje: 1 h 15 min

Volčji potok

Koordinate parkirišča pred vhodom: 46,184496°N / 14,606786°E

Čas ogleda: cca 3 h oziroma po želji

Primerno za: vse skupine obiskovalcev

Primeren čas obiska: v vseh letnih časih. Ob vikendih je v parku več dogajanja, med tednom pa je v njem bolj mirno.

Cenik: https://www.arboretum.si/obiscite-nas/cenik/

Volčji potok

KAJ SI OGLEDATI IN DOŽIVETI V VOLČJEM POTOKU

OGLED RASTLIN

Rastline po parku so nasajene po sklopih in ob vseh so tudi opisi, za katero vrsto gre. Arboretum je še posebej zanimiv spomladi, ko tam cvetijo tulipani. Sicer pa je zanimiv za ogled rastlin v vseh letnih časih.

RIBNIKI

Med ogledom čudovitih rastlin se nahaja več ribnikov, v katerih ne manjka lačnih ribic in pa več vrst ptic. Mnoge izmed ptic so ljudi že tako vajene, da pridejo zelo blizu. Otroci ob takšnih doživetjih še posebej uživajo.

GOSTINSKA PONUDBA

V parku je tudi gostinska ponudba, kjer si lahko privoščite kosilo, pijačo ali pa slasten sladoled.

GRAD

Od vhoda do ostankov gradu je cca 20 minut hoje, nekaj tudi v hrib. Ob ruševinah gradu je opis zgodovine gradu, ki je nekoč stal na tem mestu.

IGRALA

Za otroke imajo zelo lepo urejena igrala. Trampolini, gugalnice, tobogani, labirint, plezalna stena, zip line in še mnogo. Okoli so klopi, ter mehka trava, kjer vam staršem ne bo dolgčas ob čakanju na otroke, ki bodo na igrali neizmerno uživali. Ob igrali pa ne manjka tudi ponudbe sladoleda.

VLAKEC

Po parku za otroke vozi vlakec, ki je za otroke do 3. leta starosti brezplačen. Na voljo pa imajo tudi manjši vlakec, katerega cena je 1 eur za vožnjo.

DINOZAVRI

V parku je razstava dinozavrov, ki se oglašajo, premikajo. Razstava je na voljo čez vso leto. Poti med njimi so urejene tako, da lahko najmlajši pridejo do njih tudi nekoliko višje.

RAZSTAVA VELIKANOV IZ MORSKIH GLOBIN

Od spomladi do jeseni je na voljo razstava velikih rib iz morskih globin. Ribe so v naravni velikosti in so razporejene po travnati površini. Otroci lahko med njimi brezskrbno tekajo.

OSTALE RAZSTAVE

Arboretum vsakič pripravlja različne razstave, od razstav raznovrstnih rastlin do ostalih razstav (npr. razstave metuljev itd.).

OTROŠKE DELAVNICE

V arboretumu organizirajo različne otroške delavnice.

OSTALI DOGODKI

V arboretumu organizirajo poroke, praznovanja rojstnih dni za otroke, naravoslovne dneve, vodene ture po parku, nordijsko hojo, fotografske delavnice, nastope učencev glasbenih šol itd.