Želja mnogih je prosto leteti po zraku. Sanje, ki so pogosto prisotne že iz otroških let. Te sanje si lahko izpolnimo v Vetrovniku Aerodium Logatec. Je adrenalinska izkušnja, ki si jo bomo še kako dobro zapomnili. Odlični inštruktorji so nam bili v pomoč in njihova dobra volja, nasmejanost ter strokovnost sta še dodatno pripomogli k nepozabni izkušnji.

Dostop do Aerodium Logatec:

Koordinate Aerodium Logatec: 45.912894°N / 14.243749°E

Oddaljenost:

  • Od Ljubljane: 30 km, 25 min
  • Od Maribora: 158 km, 1 h 30 min
  • Od Kopra: 79 km, 50 min
  • Od Novega mesta: 96 km, 55 min
  • Od Kranja: 55 km, 35 min
Aerodium Logatec

Pomembni podatki:

Naslov: Obrtna cona Logatec 10d, 1370 Logatec

Primerno za: priporočajo za otroke nad 6 let, za tiste, ki kažejo interes za adrenalinska doživetja, ki jih ni strah. Pogoj je vsaj 20 kilogramov ter dopolnjena 4 leta.

Čas aktivnosti: 1 uro (vključno z pripravami)

Cenik: https://www.aerodium.si/Cenik

Spletna stran: https://www.aerodium.si/

Potrebne predhodne najave: DA

Rezervacije: so možne preko spletne strani: https://book.aerodium.si/sl/book-the-flight/book-flight/ ali na mail: info@aerodium.si / telefon: 05 994 3100

Aerodium Logatec

OPIS DOSTOPA DO AERODIUM LOGATEC

Iz Ljubljane se peljemo po Primorski avtocesti v smeri Kopra, iz Kopra pa v smeri Ljubljane. V obeh primerih izberemo izvoz iz avtoceste za Logatec. Nato se peljemo cca 500 metrov v smeri Logatca ter zavijemo v Obrtno cono Logatec. Nato sledimo oznakam za AERODIUM. Parkiramo na označenem parkirišču pred stavbo, kjer se nahaja Aerodium Logatec.

Dostop je možen tudi z vlakom / avtobusom. Izstopimo na železniški postaji Logatec. Nato uporabimo podhod za dostop do Obrtne cone Logatec in sledimo oznakam za AERODIUM.

SPLOŠNO O VETROVNIKU

Vetrovnikov prvotni namen je treniranje astronavtov in vojaških padalcev. Zadnjih nekaj let pa so vedno bolj popularni za zabavo, za tiste, ki si želimo nekaj novega, drugačnega, adrenalinskega. Občutek je namreč nepopisno zabaven. Če se ob letenju popolnoma sprostimo, občutimo občutek neskončne svobode. Veter, ki piha skozi vetrovnik je tako močan, da lahko prosto lebdimo v zraku, brez kakršnekoli pomoči. Medtem, ko spreminjamo položaj telesa, se lahko dvigujemo ali spuščamo po vetrovniku.

PRIPRAVE

Po prijaznem sprejemu, so nas napotili v predavalnico, kjer smo si za začetek ogledali video z osnovnimi napotki. Nato je nekaj osnovnih napotkov podal še inštruktor ter nas povabil v sosednjo sobo, kjer je garderoba z opremo. Tam smo preko svojih oblačil oblekli letalske obleke, si nadeli čelade, zaščitna očala ter čepke za ušesa. Ob rezervaciji so nas opozorili, da naj bomo udobno, športno oblečeni ter obuti v športne copate. V zimskem času priporočajo toplejša oblačila. Za dolgolasce je priporočljivo imeti spete lase. Otroci lahko na nekakšnih »rolkah« preizkusijo osnove letenja kar na tleh.

LETENJE

Ko smo opremljeni za letenje, nas inštruktor povabi v poseben prostor, kjer se nahaja vetrovnik. Vsi se posedemo na klopi in čakamo, da pridemo na vrsto za vstop v vetrovnik. Vrstni red oseb nam predstavijo že prej. Inštruktor vsakega posebej pravočasno opozori, kdaj bo na vrsti. Ko napoči trenutek adrenalina, neskončne svobode, s pomočjo inštruktorja vstopimo v vetrovnik. Inštruktor je ves čas ob nas, nas usmerja ter nam pomaga do te točke, da samostojno letimo. Ob vstopu v vetrovnik moramo imeti prazne žepe, odstraniti moramo nakit, ure in podobno. Zunaj vetrovnika lahko fotografiramo in snemamo. Na željo lahko z doplačilom dobimo posnetek tudi od njih.

AERODIUM LOGATEC ZA OTROKE

Priprave

Priporočamo, da se otroke že doma dobro seznani, na kakšno adrenalinsko izkušnje se podajajo. Morda se lahko kakšni mlajši otroci vetrovnika celo ustrašijo, zato ni odveč, da si že doma ogledamo kakšen video, katere imajo objavljene na svoji spletni strani.

Predstavitev prilagojena otrokom

V kolikor so v skupini za letenje tudi otroci, inštruktorji dajo posebno pozornost na otroke. Na enostaven ter zabaven način jim predstavijo čudovito dogodivščino, ki jih čaka.

Vetrovnik kot trampolin

Inštruktor otroke in tudi starše povabi v nedelujoči vetrovnik, kjer lahko tudi skačemo, saj deluje podobno kot trampolin.

Letenje

Inštruktorji so z otroki še posebej previdni. Če vidijo, da jih je strah, jih ne izpustijo iz rok. Izkušnja večine otrok, ki so doživeli to čudovito izkušnjo je, da pridejo iz vetrovnika nasmejani in kar kmalu se porodijo nove želje, da bi se sem še radi vrnili.