Turracher Höhe je turistično zanimiv predel v pogorju Nockberge. Največ obiska je v zimskih mesecih zaradi obilice smučišč. V toplejših mesecih pa je predel zanimiv za pohodništvo, gorsko kolesarjenje, letno sankanje in na sploh za preživljanje prostega časa v naravi.

Država: Avstrija

Višina: 1763 m

Lokacija: pogorje Nockberge med Koroško in Štajersko regijo v Avstriji

Priporočen čas obiska: vsi letni časi (pozimi za smučanje, poleti ostale aktivnosti)

Čas vožnje do Turracher Höhe: iz Ljubljane in Maribora dobri dve uri

ZAKAJ OBISKATI TURRACHER HÖHE

SMUČANJE, SANKANJE IN TEK NA SMUČEH

Smučišča Turracher Höhe leži na višini vse do 2205 m in je zaradi svoje višini vso zimo obdano z debelo snežno odejo. 42 km smučarskih prog in 14 žičniških naprav poskrbi, da ni gneče ter da se lahko smučate na lahkih do zelo zahtevnih progah. Na voljo so tudi proge za najmlajše. Cena dnevne smučarske vozovnice za odrasle je 46€, za mladostnike 37€ (15 – 18 let) in za otroke (6 – 14 let) 22,50€.

Tek na smučeh je prav tako priljubljena športna disciplina v tem predelu. Tekaške proge so zaradi neravnega terena primerne za izkušene tekače. So pa zaradi idilične pokrajine zelo privlačne za ljubitelje tega športa.

Za ljubitelje sankanja so na voljo posebne proge. Tu bodo prišli na svoj račun predvsem najmlajši.

POHODNIŠTVO

Mnogo pohodnih poti privablja ljubitelje pohodništva v vseh letnih časih. Od enostavnih do težkih poti, a prav vsaka vas bo pripeljala na katerega izmed razglednih vrhov. Zaradi makadamskih cest, ki so zaprte za promet je možna vožnja najmlajših v športnih vozičkih. Sicer pa priporočam nošenje dojenčkov ter majhnih otrok v nosilkah.

TURRACHER SEE

Središče turističnega centra je jezero, ki je za obiskovalce zanimivo v vseh letnih časih. Ko pozimi zamrzne, na jezeru uredijo drsališče. Ali pa se po ledu samo sprehodite. V poletnih mesecih se obiskovalci radi popeljejo po jezeru s čolni ali supi. V vsakem letnem času pa je sprehod okoli jezera lahko čudovito doživetje. Otroke med sprehodom osrečujejo tudi igrala.

LETNE SANKE

V vseh letnih časih nad smučarsko progo slovijo letne sanke. S sedežnico se povzpnete do točke, kjer je izhodišče za mnoge pohodne poti, koča, mnogo igral ter točka za spust z letnimi sankami. Tako vi kot vaši otroki boste nedvomno uživali ob spustu s sankami nazaj v dolino. Cena za eno vožnjo z gondolo ali sedežnico ter s sankami nazaj v dolino je za odrasle 13,50€, za otroke (od 6 – 14 let) 10€ in mlajše otroke (od 3 do 5 let) 3€.

OTROŠKI PARK

Ko izstopite iz sedežnice, vas že takoj pričaka leseni zajček, ki vas usmeri do prvih igral. Če mu boste zvesto sledili, boste lahko naredili odličen večurni sprehod med mnogimi igrali v neokrnjeni naravi. Krožna pot, kjer so na voljo igrala za najmlajše ter tudi nekoliko večje otroke bo presenetila tudi starše.

ZA EKSTREMNE ŠPORTNIKE

Avstrija slovi po turnem smučanju, prav tako pa po odličnih turnih smukah slovi tudi pogorje Nockberge. Na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelje gorskega kolesarjenja ter gorskega teka.

ZLATO

V zgodovini je bilo to področje znano po zlatokopih. Še danes se lahko preizkusite v iskanju zlata z vrtenjem velike sklede in z malo sreče zagledate kakšno drobtinico zlata. Je pa to področju tudi raj za ljubitelje mineralov.

PLAVANJE

Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji plavanja. Tik ob jezeru so je urejen bazen, ki na videz izgleda kot da je del jezera. Vodo v bazenu dogrevajo, tako da je možno kopanje tudi pozimi.

Turracher Höhe za ljubitelje narave v vseh letnih časih, kjer boste tako vi kot vaši otroci našli primerno aktivnost zase.