Tropska hiša, za katero njihov slogan »Oaza narave v centru mesta« še kako drži, je zares vredna vsakega obiska. Pristen stik z nekaterimi vrstami živali, kar lahko le redko kje doživimo. V Tropski hiši spoznamo veliko vrst živali iz različnih koncev sveta, Azije, Afrike, Arizone, predela Amazonke ter tudi nekaj hišnih ljubljenčkov, ki so nam že poznani.

Dostop do parkirišča ob železniški postaji:

Ljubljana – parkirišče ob železniški postaji:

Razdalja: 79 km

Čas vožnje: 55 min

Maribor – parkirišče ob železniški postaji:

Razdalja: 54 km

Čas vožnje: 45 min

Naslov Tropske hiše: Krekov trg 3, 3000 Celje

Koordinate parkirišča pri železniški postaji v Celju: 46.227631°N / 15.267522°E

Tropska hiša

Osnovni podatki za ogled Tropske hiše:

Čas ogleda: cca 1 – 2 h

Primerno za: družine z majhnimi otroki ter tudi vse ostalo.

Primeren čas: vsi letni časi, saj je v zaprtem prostoru.

Delovni čas Tropske hiše: od ponedeljka do nedelje od 9:00 – 17:00

Vstopnina: https://tropskahisa.si/obiscite-nas/cenik/

Spletna stran: www.tropskahisa.si

Primerno za vozičke: da

Tropska hiša

OPIS DOSTOPA DO TROPSKE HIŠE

Iz Ljubljane in Maribora se peljemo po avtocesti do Celja. Iz avtoceste izberemo izvoz za Celje center. Zapeljemo se v center Celja do železniške postaje, za katero opazimo veliko parkirišče. Tam parkiramo. Nato se podamo peš do glavnega vhoda v železniško postajo in gremo v smeri centra. Ko prečimo cesto, bomo imeli na levi strani Celjski dom. Tropska hiša se nahaja v Celjskem domu. Vhod vanjo je iz strani Celjskega doma v smeri centra. Torej, če gremo peš od železniške postaje, se sprehodimo mimo glavnega vhoda v Celjski dom in ko opazilo ulico levo ob strani Celjskega doma, skrenemo levo in tam bomo opazili vhod v Tropsko hišo.

TROPSKA HIŠA ZA OTROKE

Ogled Tropske hiše

Ogled Tropske hiše je za otroke in tudi ostale zabavno doživetje. Na voljo je več sklopov po različnih deželah sveta in kar preko 50 vrst živali.

Med ogroženimi lemurji iz Madagaskarja

Zagotovo sta največja atrakcija Tropske hiše lemurja, ki spadata med ogroženo skupino živali. V prostoru, ki si ga delita še z nekaj živalmi, ki imajo zaradi varnosti obiskovalcev prostor zagrajen (želve, kača…), lemurja veselo skačeta naokoli in zabavata obiskovalce. Dotikati se ju ni dovoljeno, sta pa tako navajena ljudi, da prideta tudi čisto v našo bližino. Otroci ob tem neizmerno uživajo.

Kače, kuščarji, pajki, krokodil…

Lahko si ogledamo več vrst živali, katerih se mnogi bojijo, saj veljajo za zelo nevarne. Tu spoznamo, da je strah zaman, saj spoznamo njihov način življenja, šibkost, za nekatere vrste tudi ogroženost.

Ogled podrevnic

Ogledamo si lahko majhne dvoživke (žabice) najrazličnejših barv. Njihove žive in posebne barve že same po sebi nakazujejo na to, da so mnoge izmed njih strupene.

Razlaga biologa

Biolog Simon Cirkulan, ki je ustvaril Tropsko hišo z veseljem pove ja poučnega in zanimivega o živalih, ki si jih lahko ogledamo.

Izobraževalne table

Obiskovalci lahko preko izobraževalnih tabel, ki vsebujejo najpomembnejše in najzanimivejše podatke o posamezni vrsti živali, izvemo mnogo poučnega.

Tropske dogodivščine

V Tropski hiši organizirajo zanimive dogodke, kjer lahko imamo pristnejši stik z živalmi, tam lahko praznujemo rojstne dneve, na voljo pa je še mnogo drugih zanimivih programov. Sledite jim lahko na njihovi spletni strani https://tropskahisa.si/ pod zavihkom TROPSKE DOGODIVŠČINE.

Trgovinica s spominki

Ob odhodu pa se bodo otroci zagotovo ustavili v trgovinici, kjer je na voljo mnogo zanimivih igračk živali, katere so si prej ogledali.