V Tehnoparku Celje lahko doživimo vse mogoče. Gre za največji park znanosti, tehnologije ter inovativnosti, kjer se igramo, učimo, družimo. Tehnopark je primeren za vse, tako otroke kot odrasle.

Dostop do bližnjega parkirišča Tehnoparka Celje:

Ljubljana – parkirišče v bližini Tehnoparka Celje:

Razdalja: 80 km

Čas vožnje: 55 min

Maribor – parkirišče v bližini Tehnoparka Celje:

Razdalja: 54 km

Čas vožnje: 45 min

Koordinate parkirišča v bližini Tehnoparka Celje: 46.226360°N / 15.267172°E

Tehnopark Celje

Pomembni podatki:

Naslov: Gubčeva ulica 1, 3000 Celje

Kontakt:

Odpiralni čas:

  • Ponedeljek in torek: ZAPRTO
  • Sreda – nedelja: 10:00 – 17:00
  • Zadnji vstop je uro pred zaprtjem

Vstopnina: https://www.tehnopark.si/Vstopnice/

Primerno za: vse vrste obiskovalcev, priporočamo za otroke od 4 leta dalje

Priporočen čas trajanja obiska: minimalno 2h

Primeren čas: vsi letni časi, še posebej primerno za deževne dni

Primerno za vozičke: DA

Zaželena je predhodna najava preko elektronskega naslova infotehnopark@celje.si ali preko spletnega obrazca na: https://www.tehnopark.si/Vstopnice/

Tehnopark Celje

Na začetku vsake platforme so garderobne omarice, za katere potrebujemo kovance.

V drugi platformi je avtomat za kavo in prigrizke. V vsaki platformi pa so tudi baloni z vodo. Voda pa je pitna tudi v kopalnici.

OPIS DOSTOPA DO TEHNOPARKA CELJE

Iz Ljubljane in Maribora se zapeljemo po avtocesti do Celja, kjer izberemo izvoz za Celje center. V prvem križišču za avtocesto se usmerimo levo proti centru Celja. Peljemo se proti centru Celja, mimo železniške postaje, smer Laško. Malo za železniško postajo prispemo v krožno križišče, kjer izberemo tretji izvoz ter zapeljemo na večje parkirišče. Tam parkiramo. Nato se podamo peš do glavnega vhoda v železniško postajo, kjer gremo čez prehod za pešce v cono za pešce. Sprehodimo se mimo Celjskega doma ter nato skrenemo desno in po nekaj metrih prispemo do Tehnoparka Celje. Tehnopark se nahaja v nekdanjih prostorih veleblagovnice Tehno Merkator. Lahko pa parkiramo tudi kje na ulici, bližje Tehnoparku, a je tam nekoliko težje dobiti parkirišče.

KAJ VSE DOŽIVETI V TEHNOPARKU

Pritličje stavbe

V pritličju se nahaja blagajna, kjer lahko izvemo tudi vse, kar nas zanima, kupimo darilne bone ali pa tudi kakšen zanimiv spominček za domov.

Prva in druga platforma

V prvo in drugo platformo se lahko povzpnemo peš po stopnicah ali pa z dvigalom. Tam nas preseneti kar 53 igralnih postaj. Skozi igralne postaje tako otroci kot tudi mi spoznamo mnogo zanimivega o človeškem telesu, ekologiji, energiji, naravoslovju, iluzijah, prihodnosti, fiziki, matematiki, astronomiji ter uživamo še ob mnogih izzivih.

Tretje platforma

Tretjo platformo imenujejo Platforma 360, kjer izvajajo delavnice. Od tam je tudi čudovit razgled na stari del Celja. Urnik delavnic se nahaja na: https://www.tehnopark.si/Aktualne-delavnice/.