Okoli zgodovinskega gradu živi okoli 350 živali. Med njimi se jih veliko prosto sprehaja naokoli, obiskovalci pa med njimi. Ne manjka zanimivih igral, v bližini pa je tudi labirint.

Ljubljana – Rosegg:

Razdalja: 204 km

Čas vožnje: 2 h 20 min

Maribor – Rosegg:

Razdalja: 89 km

Čas vožnje: 1 h

Koordinate Rosegg: 46,587282°N / 14,025105°E

Naslov: Wildparkweg 9232, Rosegg

Čas ogleda: cca 3 h oziroma po želji

Primerno za: vse skupine obiskovalcev, predvsem otroke, tudi za športne vozičke

Primeren čas obiska: v toplejšem delu leta

Cenik:

Živalski vrt Rosseg: odrasli 10,00 €, otroci od 6 do 15 let 6 €, otroci pod 6 let brezplačno

Labirint: odrasli 4,5 €, otroci od 6 do 15 let 3 €, otroci pod 6 let brezplačno

Kombinirane vstopnice za živalski vrt in labirint: odrasli 13 €, otroci od 6 do 15 let 8 €, otroci pod 6 let brezplačno

Odpiralni čas (2020):

15.5. – 2.11., vsak dan od 9:00 – 18:00

Labirint RoseggIgrala v živalskem vrtu Rosegg

DOSTOP

Iz Ljubljane se peljemo po avtocesti proti Villachu, kjer že nekaj km po Karavanškem tunelu zapustimo avtocesto in se usmerimo za smerokazi za Rosegg. Ko prispemo do kraja Rosegg, opazimo smerokaze za živalski vrt Rosegg.

Iz Maribora se peljemo po Dravski dolini in mejo prečkamo pri Dravogradu. V Avstriji se po nekaj kilometrih priključimo na avtocesto, ki ji sledimo vse do konec Vrbskega jezera, kjer jo zapustimo. Po nekaj kilometrih prispemo v kraj Rosegg, kjer že opazimo smerokaze za živalski vrt Rosegg.

ROSEGG ZA OTROKE

Živali

V živalskem vrtu je okoli 350 živali. Med njimi se mnoge sprehajajo prosto naokoli, kar je za otroke pravo doživetje. Dovoljeno je tudi hranjenje živali. Za posamezno vrsto živali se lahko kupi hrana pri vhodu. Majhne živali, ki so otrokom najljubše pa so za ograjami v bližini igral.

Igrala

V živalskem vrtu ne manjka zanimivih igral, ki so primerna za različne starosti otrok. Prostor za igrali je dovolj velik, da tam ni gneče. Poleg so klopi ter lokal, kjer se lahko starši brezskrbno usedemo in opazujemo svoje otroke ob igri.

Grad

Na manjšem hribu se nahajajo ruševine gradu, okoli katerega je urejen živalski vrt. Do gradu je speljana makadamska pot, ki je primerna tudi za športne vozičke. Da se narediti krožna tura. Ves čas med potjo pa lahko opazujemo različne živali.

Gostinski lokal

Ob igralih se nahaja gostinski lokal, kjer lahko tudi kaj pojemo, spijemo ali pa otroci dobijo slastni sladoled.

Labirint

V bližini živalskega vrta (5 minut hoje) v smeri gradu Rosegg se nahaja zanimiv labirint. V sredini labirinta, v katerem se zlahka zgubimo se nahaja leseni stolp, ki služi za orientacijo in lep razgled.

Grad Rosegg

Nekaj minut hoje naprej od labirinta se nahaja grad Rosseg, v katerem si lahko privoščimo pijačo v grajski kavarni.