Resevna je vrh, ki se dviga nad Šentjurjem in je za domačine izredno priljubljen za pohode. Zaradi razglednega stolpa na vrhu pa ne redko tja zaidejo tudi pohodniki od drugod. Tik pod vrhom pa je za pohodnike še ena zanimivost, prijetna planinska koča.

Dostop do izhodišča, Šentjur:

Ljubljana – Šentjur:

Razdalja: 91 km

Čas vožnje: 1 h

Maribor – Šentjur:

Razdalja: 50 km

Čas vožnje: 40 min

Koordinate izhodišča, Šentjur: 46.2026°N / 15.3932°E

Resevna

Opis pohodne poti na Resevno:

Izhodišče: Šentjur

Čas hoje: 1 h 30 min

Primerno za: otroke za samostojno hojo od cca 5 let naprej, za starše z nosilkami ali nahrbtniki za nošenje otrok.

Vozički: ni primerno za vozičke

Primeren čas: v vseh letnih časih, pozimi z otroki, če ni preveč snega

Oprema: običajna pohodniška oprema

Pot je označena

Razgled z Resevne

PLANINSKI DOM NA RESEVNI

Odpiralni čas: od srede do nedelje, vse dni v letu. Število prenočiš je 29 v 4 sobah. Kontakt: 041 772 987

OPIS DOSTOPA DO IZHODIŠČA

Iz Ljubljane se peljemo po avtocesti v smeri Maribora, iz Maribora pa v smeri Ljubljane. V obeh primerih zapustimo avtocesto na izvozu za Šentjur. Zapeljemo se do Šentjurja in ko prispemo do semaforiziranega križišča v centru, peljemo naravnost v podvoz pod železniško progo. Nato sledimo cesti naravnost in malo za tem, ko opazimo tablo konec Šentjurja, parkiramo na parkirišču ob desni strani, kjer opazimo planinske oznake za Resevno.

OPIS POHODNE POTI NA RESEVNO IZ ŠENTJURJA

Ko parkiramo, se podamo po stranski cesti ter nato preko mostu čez reko Kozarico. Kmalu prispemo do kapelice, kjer pa se nas na cesti v desnem ovinku pohodna pot usmeri levo. Podamo se skozi pas gozda ter travnato pobočje in prispemo do manjšega zaselka, kjer prispemo na cesto. Cesta se rahlo spusti, privede nas do križišča, od koder pa nadaljujemo desno navzgor. Hodimo po makadamski cesti, katera se kmalu spremeni v kolovoz ter nato v pešpot. Čez nekaj časa ponovno stopimo na cesto, katero kmalu zapustimo in do vrha lahko nadaljujemo po pohodni poti ali pa po makadamski cesti, ki je zaprta za promet.

Pot lahko tudi skrajšamo tako, da se pripeljemo višje in sicer do te točke, kjer po zgornjem opisu zadnjič prispemo ca cesto. Od tam imamo do vrha cca 20 minut hoje. Koordinate izhodišča: 46.194164°N / 15.370861°E. Da prispemo do tega izhodišča, iz Šentjurja sledimo oznakam za Resevno.

RESEVNA ZA OTROKE

Pohod na Resevno

Za pohod na Resevno lahko izberemo daljšo ali krajšo pot. Krajša pot je primerna za samostojno hojo že za triletne otroke.

Razgledni stolp

Glavna atrakcija na Resevni je razgledni stolp, s katerega se razprostirajo čudoviti razgledi. Otroci se z veseljem podajo nanj ter skupaj z nami opazujejo lepo naravo daleč naokoli.

Planinski dom na Resevni

Tik pod vrhom se nahaja prijetna planinska koča, kjer si lahko privoščimo počitek, okusno hrano ter pijačo.