Pustolovski park Betnava je adrenalinska atrakcija za otroke in odrasle, za vse, ki se ne bojijo splezati med drevesne krošnje, se preizkusiti v različnih težavnostnih stopnjah visoko nad tlemi in obožujejo zipline. Na voljo je šest prog, med katerimi ima vsaka svojo težavnostno stopnjo, prva je najlažja, šesta pa najtežja.

DOSTOP:

Ljubljana – Pustolovski park Betnava = 125 km, 1 h 20 min

Murska Sobota – Pustolovski park Betnava = 57 km, 40 min

Lokacija: v Betnavskem gozdu, v bližini Mercator centra.

Koordinate Pustolovskega parka Betnava = 46.535008°N / 15.636282°E

Parkirišče: pri Mercator centru

Dostop od Mercator centra do Pustolovskega parka Betnava: 5 minut hoje

Neposredno pri Pustolovskem parku Betnava ni možnosti parkiranja.

Pustolovski park Betnava

POMEMBNI PODATKI

Spletni naslov: https://www.pustolovski-park.si/index.php/sl/

Cenik: https://www.pustolovski-park.si/index.php/sl/cenik

Kontakt: betnava@pustolovski-park.si; 040495725

Rojstnodnevne zabave: DA

Primerno za: za otroke od 3 let dalje

Priporočen čas obiska: minimalno dve uri ali več

Odpiralni čas: https://www.pustolovski-park.si/index.php/sl/odpiralni-cas

Pustolovski park Betnava

OPIS DOSTOPA

Pustolovski park Betnava se nahaja v zahodni strani Betnavskega gozda, ne daleč od Mercator centra in blokov. Za parkiranje priporočamo parkirišče pri Mercatorjem centru ali pri blokih ter se podamo peš do Pustolovskega parka Betnava.

UVOD V PLEZANJE

Prijazni inštruktorji nam pred začetkom plezanja predstavijo varovalno opremo, katero nam tudi pomagajo namestiti ter nas seznanijo z vsemi pravili v pustolovskem. Ko nam vse pokažejo, moramo ponoviti za njimi, da vidijo, če smo dobro razumeli navodila. Nato pa se samostojno podamo na pustolovščino.

PUSTOLOVSKI PARK ZA OTROKE

Najmlajši

Starostna omejitev v plezanju je pri treh letih oziroma 100 cm višine. Večina otrok zelo uživa v plezanju, tako da tudi najmlajši brez pomislekov in ovir preplezajo lažjo progo.

Proge

Na voljo je 6 stopenj prog. Od 1, ki je najlažja do 6, ki je najtežja. Za vsako progo je višinska omejitev. Če za kakšno progo nismo prepričani, če jo naš otrok zmore, nas inštruktorji zmerijo in nam povedo, do katere stopnje se lahko naši otroci podajo.

Varnost

Za varnost je v Pustolovskem parku Betnava zelo dobro poskrbljeno. Ko začnemo s plezanjem po eni progi, se do konca proge ne moremo izpeti, kar nam omogoča, da nikakor ne moremo pasti. Če že pademo, obvisimo in se lahko sami takoj spet dvignemo.

Zipline

Vsi otroci obožujejo spuščanje po zipline. V sklopu Pustolovskega parka Betnava jih je veliko in vsaka proga jih ima nekaj. Ob tem otroci še posebej uživajo