Pressegger See je jezero s kristalno čisto vodo v bližini Nassfelda. Jezero je priljubljeno za kopanje, sprehode, vožnjo s čolni. Okoli jezera je več urejenih kopališč, ki pa so še posebej priljubljena za otroke.

Dostop do Pressegger See:

Ljubljana – Pressegger See:

Razdalja: 136 km

Čas vožnje: 1 h 45 min

Maribor – Pressegger See:

Razdalja: 209 km

Čas vožnje: 2 h 45 min

Koordinate Pressegger See: 46.622304°N / 13.447655°E

Pressegger See

DOSTOP

Iz Ljubljane se peljemo po Gorenjski avtocesti, skozi Karavanški tunel do Beljaka (Villach), kjer skrenemo levo v smeri Italiji. Avtocesto zapustimo na izvozu za Hermagor. Peljemo se v smeri Hermagora, kjer opazimo smerokaze za Nassfeld. Malo pred Nassfeldom opazimo levo odcep za Pressegger See. Skrenemo levo ter sledimo oznakam. Po nekaj minutah prispemo do jezera.

Iz Maribora se peljemo po Dravski dolini do Dravograda ter dalje do mejnega prehoda Vič. Nato se peljemo po regionalni cesti v smeri Celovca (Klagenfurt), in prispemo do avtoceste. Sledimo avtocesti mimo Celovca, Beljaka v smeri Italije. Avtocesto zapustimo na izvozu za Hermagor. Peljemo se v smeri Hermagora, kjer opazimo smerokaze za Nassfeld. Malo pred Nassfeldom opazimo levo odcep za Pressegger See. Skrenemo levo ter sledimo oznakam. Po nekaj minutah prispemo do jezera.

PRESSEGGER SEE ZA OTROKE

Kopanje

Jezero je znano po tem, da se v poletnih mesecih voda segreje tudi do 28 stopinj. Okoli jezera je urejenih več kopališč, med katerimi ima večina lepo urejeno za otroke.

Igrala

Skoraj vsako kopališče ima urejena igrala za otroke. Na voljo so tudi napihljiva igrala na vodi.

Park doživetij

Ob jezeru se nahaja park doživetij za otroke, kjer je na voljo veliko najrazličnejših igral.

Izposoja čolnov, blazin, pedalinov, supov

Okoli jezera na več točkah izposojajo čolne, blazine, pedaline, supe. Pedaline tudi takšne s tobogani, v obliki labodov itd.

Gostinska ponudba

Ob vsakem kopališču je tudi ponudba hrane in pijače.