Pokopališče školjk se nahaja v bližini Kopra, kjer lahko najdemo kar 234 vrst polžev in opazujemo najmanj 30 vrst ptic. Da bodo školjke na ogled še prihodnim rodovom, jih ne nabiramo in si jih zgolj ogledujemo ter jih fotografiramo.

Dostop

Ljubljana – Pokopališče školjk:

Razdalja: 103 km

Čas vožnje: 1 h 10 min

Maribor – Pokopališče školjk:

Razdalja: 230 km

Čas vožnje: 2 h 20

Koordinate Pokopališča školjk: 45.571840°N / 13.743716°E

Pokopališče školjk

Pomembni podatki:

Primerno za: vse vrste obiskovalcev

Primeren čas obiska: vsi letni časi

Priporočen čas ogleda: vsaj pol ure ali več

Primerno za vozičke: da (do plaže)

Kopanje: v tem delu odsvetujemo

Prost dostop

Parkirnina: 2 EUR / h

Pokopališče školjk

OPIS DOSTOPA

Po avtocesti se peljemo v smeri Kopra, kjer tik pred Koprom izberemo izvoz za Ankaran. Malo preden prispemo v Ankaran (cca 1 km pred centom Ankarana), skrenemo levo in se zapeljemo do urejenega parkirišča. Iz glavne ceste ni posebej označeno. Parkiramo na urejenem parkirišču, kjer je parkomat.

POKOPALIŠČE ŠKOLJK ZA OTROKE

Ogled školjk

Največja atrakcija ogleda čudovitih školjk je zagotovo za otroke. Kljub temu, da se otroci s školjkami lahko igrajo, le teh naj ne odnašajo. Zanimiva atrakcija naj ostane še za ostale rodove.

Ptice

Z malo sreče bomo videli vsaj nekaj vrst ptic. Lahko pa se podamo tudi v bližnji Škocjanski zatok, kjer si jih lahko ogledamo še mnogo več. Več si lahko preberete na: ŠKOCJANSKI ZATOK.

Rt

V neposredni bližini pokopališča školjk je manjši rt, kjer lahko v času oseke opazujemo čudovite (žive) školjko. Priporočamo previdnost, da z hojo školjk ne poškodujemo.