V lepi na videz neskončno ravni pokrajini se nahaja park poln doživetij. Krožna rekreacijska pot, kjer na svoj račun pridejo tako otroci kot odrasli. Na voljo je več programskih sklopov za rekreacijo, igro, telesno vadbo, počitek, izobraževanje. V okolici pa je tudi več možnosti za sprehod in z malo sreče opazovanje konjev na paši ali hipodromu.

Dostop do Doživljajskega parka Križevci:

Ljubljana – Doživljajski park Križevci:

Razdalja: 173 km

Čas vožnje: 1 h 40 min

Maribor – Doživljajski park Križevci:

Razdalja: 52 km

Čas vožnje: 40 min

Koordinate Doživljajskega parka Križevci: 46.562739°N / 16.145489°E

Park doživetij Križevci

Vstopnine ni

Obisk Parka doživetij možno čez vso leto

Gostinski lokal Jasa je odprt v toplejšem delu leta, pozimi in v primeru slabega vremena je zaprt. Delovni čas: od ponedeljka do petka od 8:00 do 21:00, sobota od 8:00 do 22:00, nedelja od 8:00 do 20:00.

OPIS DOSTOPA

Iz Ljubljane in Maribora se peljemo naprej po Pomurski avtocesti, katero zapustimo na izvozu za Ormož, Križevci. Peljemo se v smeri Ormoža. Ko prispemo v center Križevcev, v centru v krožnem križišču skrenemo levo. Peljemo se nekaj metrov ter nato že opazimo smerokaz in pa malo naprej na desni strani park. Parkiramo na označenem parkirišču.

PARK DOŽIVETIJ KRIŽEVCI ZA OTROKE

Doživetja

V parku je mnogo igral za različne starosti otrok. Na voljo je več programskih sklopov različnih težavnostnih stopenj. Na svoj račun pridejo tudi odrasli.

Gregorjev matičnjak

V Gregorjevem matičnjaku so nasajene drevesne vrste, ki so avtohtone v Prlekiji in zaradi različnih dejavnikov ogrožene. Nekaj takšnih so črni topol, brest, črna jelša, skorš. Tam lahko tako otroci ko njihovi spremljevalci spoznavamo različne vrste dreves.

Gostinski lokal

V sklopu parka je gostinski lokal, kjer lahko v vročih dneh uživamo v prijetni senci, si privoščimo pijačo ali pa tudi sladoled za otroke.

Konji

Poleg parka in Gregorjevega matičnjaka je hipodrom. Z malo sreče bomo videli kakšnega konja na paši ali hipodromu.

Sprehod v naravo

Po na videz neskončno dolgih poljih in ob gramoznici Boreci v bližini si lahko privoščimo sprehod v lepi naravi.