Najlepši razgledi na gore so iz ptičje perspektive, kar lahko doživimo tudi sami, če se na ogled odpravimo s helikopterjem. Ponudnik poletov Flycom aviation nudi čudovita doživetja, ki nam bodo ostala v najlepšem spominu.

POMEMBNI PODATKI:

Lokacija: Letališče Lesce

Predhodne najave: DA

Primerno za: vse vrste obiskovalcev, priporočamo za otroke od 4 let naprej

Trajanje: 30 minut

Spletna stran: www.flycom-aviation.com

Kontakt: info@flycom-aviation.si, 041 470 470

Polet s helikopterjem

PRIPRAVE

Za panoramski polet s helikopterjem ni potrebnih posebnih predhodnih priprav. Priporočena so udobna športna oblačila in obutev. Vse ostalo se dobi na licu mesta. Preden se gre na polet, pilot ali ostali zaposleni povedo nekaj osnovnih navodil. V helikopterju pa vsak udeleženec prejme slušalke z mikrofonom, preko katerega ves čas poleta poteka komunikacija.

POLET

Panoramski polet se je za nas začel na letališču Lesce, saj večina panoramskih poletov poteka od tam. Za obiskovalce običajno panoramski polet poteka po isti trasi in sicer tako, da se vidi Blejsko in Bohinjsko jezer, Pokljuka, slap Savica, velik del Julijskih Alp in sicer se leti preko vseh Triglavskih jezer, okoli Triglava in se vrača po severni strani nazaj, preko jezera Kreda, Blejskega vintgara do letališča Lesce.

PANORAMSKI POLET S HELIKOPTERJEM ZA OTROKE

Pričakovanje

Panoramski polet s helikopterjem je za večino ljudi nekaj posebnega, še posebej za otroke. Že misel na to, da bo panoramski polet dejansko izveden, je za otroke pričakovanja polno doživetje. Dobro je otroke pred poletom pripraviti, kaj vse bodo doživeli in videli, ker na polurnem poletu jim je težko vse razložiti.

Polet

Dobro se je dogovoriti s pilotom, da otroci sedijo ob strani, ob oknih, da imajo kar se da najlepši razgled. Zna bit, da bo ob začetku poleta nekaj strahu, ker zvok helikopterja je kljub dobrim slušalkam precej glasen. Ampak strah mine že v nekaj sekundah, ko že lahko opazujemo čudovite razglede in že na začetku eno najlepših točk, Bled. Med poletom ves čas zelo dobro poteka komunikacija med pilotom in ostalimi. Pilot nas tudi ves čas obvešča, kaj si ogledujemo.

Po poletu

Pristanek je zelo umirjen in zagotovo so otroci in seveda tudi ostali po takšni izkušnji izredno navdušeni. Lepote, ki se dajo videti iz zraka, se ne da opisati z besedami, ampak je potrebno to doživeti. Otroci o takšni izkušnji še kako radi govorijo in kažejo fotografije (fotografiranje med poletom je dovoljeno).