Nassfeld je za mnoge poznan po zimskih športih. V poletnih mesecih pa tam kar mrgoli možnosti za aktivnosti v prečudoviti naravi. Še posebej pa imajo dobro urejeno za otroke.

Dostop do izhodišča, kabinske žičnice:

Ljubljana – Nassfeld:

Razdalja: 149 km

Čas vožnje: 1 h 50 min

Maribor – Nassfeld:

Razdalja: 222 km

Čas vožnje: 2 h 55 min

Koordinate izhodišča, Nassfeld:46.610522°N / 13.281365°E

Nassfeld

Kabinska žičnica Millennium Express

Cenik povratne vozovnice:

Odrasli: 12 eru

Otroci: 6 eur

Z vključenimi letnimi sankami:

Odrasli: 20 eru

Otroci: 12,50 eur

Cenik: https://www.nassfeld.at/en/Summer-World/Hike-World/Sommerbergbahnen/Tickets-Preise

Delovni čas: 9:00 – 17:00, od sredine aprila do sredine oktobra, ostali del leta je za zimski turizem

Nassfeld

DOSTOP DO IZHODIŠČA

Iz Ljubljane se peljemo po Gorenjski avtocesti, skozi Karavanški tunel do Beljaka (Villach), kjer skrenemo levo v smeri Italiji. Avtocesto zapustimo na izvozu za Hermagor. Peljemo se v smeri Hermagora, kjer pa že tudi opazimo smerokaze za Nassfeld. Ko prispemo do Nassfelda, opazimo oznake za kabinsko žičnico, Millennium Express. Sledimo tablam do parkirišča.

Iz Maribora se peljemo po Dravski dolini do Dravograda ter dalje do mejnega prehoda Vič. Nato se peljemo po regionalni cesti v smeri Celovca (Klagenfurt), in prispemo do avtoceste. Sledimo avtocesti mimo Celovca, Beljaka v smeri Italije. Avtocesto zapustimo na izvozu za Hermagor. Peljemo se v smeri Hermagora, kjer pa že tudi opazimo smerokaze za Nassfeld. Ko prispemo do Nassfelda, opazimo oznake za kabinsko žičnico, Millennium Express. Sledimo tablam do parkirišča.

NASSFELD ZA OTROKE

Kabinska žičnica in vožnja z letnimi sanmi

Za otroke in odrasle je vožnja s kabinsko žičnico na razgledni vrh zelo zanimiva. Preden prispemo do vrha, lahko vmes že 2x izstopimo. Na vsaki točki pa je več zanimivosti, predvsem izhodišča za pohode. Za povratek v dolino pa je le to najbolj zanimivo z letnimi sanmi do druge postaje ter nato zadnji del s kabinsko žičnico.

Konji

Na travnatih površinah Nassfelda kar mrgoli konjev. Konji proso hodijo naokoli, so vajeni ljudi, tako da jih lahko brez zadržkov božamo. Še posebej pa so veseli kakšnega koščka kruha.

Aqua Trail

Aqua Trail je 1,5 km dolga pohoda pot za družine, predvsem za otroke. Vodi iz vrha pa do jezera. Med potjo je mnogo igral in drugih zanimivosti. Predvsem pa čudovitih razgledov.

Pohodi in vožnje s kolesi

Po Nassfeldu je mnogo možnosti za pohode. Na voljo so enostavne ter zahtevne in celo zelo zahtevne poti. Ob nakupu karte za kabinsko žičnico prejmemo prospekte in zemljevide, ki so nam v veliko pomoč. Imajo tudi veliko izposojo koles ter opreme za gorsko kolesarjenje ter dowhill.

Ostale aktivnosti

Na voljo imajo tudi adrenalinski park (na tretji oziroma predzadnji postaji s kabinsko žičnico). Od tam tudi vozi cestni vlak na drug hrib. Ne manjka gostinske ponudbe z odlično hrano. V dolini ne daleč od Nassfelda je tudi več kopalnih jezer, kempov, golf igrišče.