V bližini Vrbskega jezera se nahajata dve zanimivosti, Minimundus in Reptilienzoo, ki še posebej navdušujeta otroke.

Dostop do Miniundusa in Reptilienzoo:

Ljubljana – Miniundusa in Reptilienzoo:

Razdalja: 85 km

Čas vožnje: 1 h 15 min

Maribor – Miniundusa in Reptilienzoo:

Razdalja: 154 km

Čas vožnje: 2 h 5 min

Koordinate parkirišča ob Miniundusu in Reptilienzoo: 46.620224°N / 14,263071°E

Primeren čas obiska: vsi letni časi, priporočamo ob lepem vremenu

Primerno za: majhne otroke, starše z nosilkami ali nahrbtniki za nošenje otrok ter vozičke

Minimundus

Odpirali čas (za 2020):

MINIMUNDUS

Maj, junij, september: 9:00 – 19:00; julij in avgust: 9:00 – 22:00; april, oktober in november: 9:00 – 18:00, december, januar in februar: 10:00 – 18:00

REPTILIENZOO

Poleti: 9:00 – 18:00

Pozimi: 9:00 – 17:00

Vstopnina:

MINIMUNDUS

Odrasli: 15 €; otroci od 6 do 15 let 8,50 €, otroci do 5 let brezplačno.

REPTILIENZOO

Odrasli: 15 €; otroci od 4 do 15 let 8 €.

Reptilienzoo

DOSTOP

Iz Ljubljane se peljemo po avtocesti proti Gorenjski, kjer avtocesto zapustimo pri smerokazih za Ljubelj. Peljemo se mimo Tržiča do mejnega prehoda Ljubelj in nadaljujemo do Celovca, kjer nas oznake usmerijo proti Vrbskem jezeru. Kmalu zasledimo tudi oznake za Minimundus, kateri se nahaja tik pred Vrbskim jezerom. Tam je tudi Reptiliezoo.

Iz Maribora se peljemo po Dravski dolini vse do Dravograda, kjer gremo čez mejni prehod Vič. Po nekaj kilometrih pridemo na avtocesto, ki ji sledimo do Vrbskega jezera. Avtocesto zapustimo ob prvem izvozu za Vrbsko jezero, kjer pa že opazimo oznake za Minimundus. Tam je tudi Reptiliezoo.

MINIMUNDUS ZA OTROKE

Ogled Minimundusa

Celoten Minimundus deluje za otroke kot eno samo veliko igrišče. Pomanjšane stavbe, med katerimi vozijo vlaki, ladje in se sprehajamo mi. Četudi še ne spoznajo vseh svetovno znanih stavb, kakor mi, je za njih to lahko nepozabno doživetje. Ob vročem poletnem dnevu sprehod men miniaturnimi stavbami popestri tudi curek hladne vode, ki šviga preko sprehajalne poti.

Igrala

V Minimundusu je otroško igrišče, kjer na svoj račun pridejo prav vsi otroci, od najmanjših do nekoliko večjih. Poleg so klopi, kjer lahko starši v miru opazujemo svoje otroke ob igri.

Druge vodne aktivnosti

Na voljo imajo mnogo aktivnosti na vodi. Lahko si sposodite čolne, supe, surfe, pedaline, se peljete s padalom ali pa se podate na organizirano vožnjo z ladjo.

Igrala

Okoli celega jezera je veliko igral. Če se podate okoli jezera s kolesom, boste ob kolesarski stezi naleteli na mnogo zanimivih igral.

Notranji doživljajski svet

V dveh nadstropjih nudijo razstavo in zabavo za vso družino. Za odrasle, mladino in otroke je na voljo mnogo zanimivosti, od 4D kina, hitre vožnje z Mini Cooperjem, interaktivni globus, ogled risanih filmov, vesoljska postaja, modelska železnica, veliki tobogan in še mnogo.

Restavracija

Zunanji ter notranji del restavracije, ki sta primerna za obisk v vseh letnih časih. Odlična in pestra hrana, kjer bo vsak našel kaj slastnega za sebe.

REPTILIENZOO ZA OTROKE

Ogled kač in ostalih živali

Ogled plazilcev in ostalih živali ter bližnji stik z njimi je za otroke lahko še kako posebno in zanimivo doživetje. Živali so otrokom in ostalim prikazane na prijazen in zanimiv način. Na 4000 kvadratnih metrih živi kar okoli 1000 živali.

Fotografiranje s kačami

Z doplačilom je možno tudi fotografiranje s kačami, kar ja za nekatere otroke zagotovo lahko zanimivo doživetje.

Igrala

V sklopu živalskega vrta imajo tudi zanimiva igrala.