Mariazeller Bürgeralpe so hribi, ki se dvigajo nad znanim krajem Mariazell. Najvišja točka je 1267 metrov. Z vrha se razprostira lep razgled, kar pa še posebej za otroke ni glavni razlog za obisk. Do vrha se namreč pripeljemo s kabinsko žičnico, že takoj po izhodu iz kabinske žičnice pa nas presenetijo prva igrala. Nekaj metrov naprej pa se začne pravi raj za otroke. Po obisku zelo zanimivega otroškega parka na vrhu hriba priporočamo še ogled centra Mariazell ter kopanje v bližnjem jezeru Erlaufsee.

Dostop do Mariazell:

Ljubljana – Mariazell:

Razdalja: 304 km

Čas vožnje: 3 h 30 min

Maribor – Mariazell:

Razdalja: 179 km

Čas vožnje: 2 h 20 min

Koordinate izhodišča za kabinsko žičnico v centru Mariazell: 47.775126°N / 15.316666°E

Koordinate jezera Erlaufsee: 47.790139°N / 15.280179°E

Parkirnina v Mariazell: na avtomatu, do 16:00, v Erlaufsee: na avtomatu, do 18:00

Vozovnica za kabinsko žičnico: za odrasle 18 eur, za otroke do 15 let 12 eur, za otroke do 6 leta brezplačno

Mariazeller Bürgeralpe

DOSTOP DO MARIAZELL

Iz Ljubljane in Maribora se peljemo naprej od Maribora proti Gradcu. Od Gradca se peljemo do Bruck an der Mur, nadaljujemo do Sankt Lorenzen im Murztal, kjer skrenemo levo ter se peljemo ves čas po prednostni cesti in sledimo oznakam za Mariazell.

MARIAZELLER BÜRGERALPE, MARIAZELL IN ERLAUFSEE ZA OTROKE

Vožnja s kabinsko žičnico

Za otroke je vožnja s kabinsko žičnico pravo doživetje.

Igrala

Na vrhu hriba je urejen otroški park z mnogo najrazličnejših igral in aktivnosti za otroke. Priporočamo, da si za ogled vseh igral vzamete zemljevid, da boste kolikor se le da obiskali vse.

Vožnja z vlakcem okoli jezer

Na vrhu hriba sta tudi dva jezera, ki pozimi služita za zasneževanje. Poleti pa okoli obeh jezer vozi vlakec, ki je brezplačen.

Vodne aktivnosti na jezerih na vrhu hriba

Dovoljeno je tudi kopanje, vendar je voda precej hladna. Imajo pa urejene druge aktivnosti na vodi, ki so za doplačilo in primerne za nekoliko večje otroke (z napihljivo blazino se vleče otroke z ene strani na drugo stran jezera).

Razgledni stolp

V bližini se nahaja razgledni stolp z mnogo zavitimi stopnicami. Z vrha je čudovit razgled na okolico.

Gostinska ponudba

Na vrhu hriba je več gostinskih ponudb, kjer si lahko privoščimo od kosila, pijače, sladice, sladoleda itd. V centru Mariazell ter okoli jezera Erlaufsee prav tako ne manjka gostinske ponudbe.

Jezero Erlaufsee

Jezero je priljubljeno za kopanje. Plaže so brezplačne, na njih pa ne manjka različnih igral. V bližini je tudi adrenalinski park.

Ogled Mariazell

Mariazell slovi po mogočni romarski cerkvi, katera je vredna ogleda. Okoli cerkve pa je na kupe stojnic, ki so še posebej zanimive otrokom.

Zima v Mariazell in okolici

Obisk Mariazell je ze zelo zanimiv tudi pozimi, še posebej v času praznikov. Okoliških hribih ter tudi Mariazeller Bürgeralpe pa se pozimi spremenijo v priljubljeno smučarsko središče.