Märchenwald Steiermark je pravljični park, kjer je veliko zanimivosti za otroke, kjer pa lahko uživajo tudi odrasli. Pravljični park nudi preko 30 zanimivih točk z igrali in pravljičnimi junaki.

Ljubljana – Märchenwald Steiermark:

Razdalja: 204 km

Čas vožnje: 2 h 20 min

Maribor – Märchenwald Steiermark:

Razdalja: 167 km

Čas vožnje: 1 h 50 min

Koordinate Märchenwald Steiermark: 47,210767°N / 14,516290°E

Čas ogleda: cca 3 h oziroma po želji

Primerno za: vse skupine obiskovalcev, predvsem otroke

Primeren čas obiska: v toplejšem delu leta

Cenik: https://www.maerchenwald.at/preise/

Odpiralni čas: https://www.maerchenwald.at/kontakt-und-oeffnungszeiten/

Spletna stran: https://www.maerchenwald.at/

Märchenwald SteiermarkMärchenwald Steiermark

DOSTOP

Iz Ljubljane se peljemo po avtocesti proti Villachu, kjer zavijemo desno v smeri Celovca. Pri Celovcu se usmerimo proti severu, kjer zapustimo avtocesto in sledimo krajem Sankt Veit an der Glan ter Neumarkt in der Steiermark, za katerim pa kmalu že opazimo prve smerokaze za Märchenwald Steiermark.

Iz Maribora se peljemo po avtocesti v smeri Gradca, kjer nadaljujemo proti Leobnu in nekaj kilometrov pred Leobnu, v kraju St. Michael zapustimo avtocesto ter nadaljujemo levo v smeri Zeltweg. Kmalu za Zeltwegom se priključimo na glavno cesto desno v smeri Sankt Peter, a jo tik pred krajem Sankt Peter zapustimo in nadaljujemo desno, kjer pa kmalu že opazimo prve smerokaze za Märchenwald Steiermark.

MÄRCHENWALD STEIERMARK ZA OTROKE

Igrala

V otroškem parku je veliko najrazličnejših igral. Igrala so primerna za različne starosti otrok. Poleg trampolinov, vrtiljakov in posebnih toboganov je tam še veliko zanimivih igral, kjer se otroci lahko vozijo z vlakci, se igrajo indijance in kavbojce, plezajo po mrežah, se vozijo s posebno adrenalinsko napravo, ki jo imenujejo metulj, se vozijo s hlodi po vodi in še mnogo.

Pravljice

V otroškem parku je mnogo prestavitev povezanih s pravljicami. Otroci si lahko tako pogledajo domove najrazličnejših pravljičnih junakov.

Kulinarika

V sklopu Märchenwald je restavracija s pestro ponudbo hrane, kjer tudi otroci zagotovo najdejo nekaj okusnega zase. Pred restavracijo so tudi ležalniki za počitek.

Prenočišča

V kolikor bi želeli v Märchenwald ostati dlje časa, imajo urejena tudi prenočišča.

Prodajalna s spominki in igračami

Preden zapustimo Märchenwald, nas usmerijo skozi prodajalno, v kateri je pestra izbira igrač in ostalih spominkov.