Veličastno svetišče Madonna della Corona leži nad dolino Adiže, delno vklesano v previsno skalo. Neverjetna lega tega verskega objekta privablja ne le romarje, temveč tudi ostale obiskovalce iz različnih krajev. Prav tako pa je veličastna tudi pot do nje.

Dostop do bazilike Madonna della Corona:

Ljubljana – Madonna della Corona:

Razdalja: 392 km

Čas vožnje: 4 h 10 min

Maribor – Madonna della Corona:

Razdalja: 519 km

Čas vožnje: 5 h 20 min

Koordinate bazilike Madonna della Corona: 45.648306°N / 10.852343°E

Madonna della Corona

Pomembni podatki:

Odpirali čas: od aprila do oktobra od 8:00 do 19:00, od novembra do marca od 8:00 do 18:00

Dostop: do bazilike lahko prispemo peš ali z turističnim avtobusom. V kolikor se podamo peš, potrebujemo cca 20 minut za dostop in cca 30 min za povratek. Do bazilike se moramo namreč spustiti po hribu navzdol.

Primerno za: samostojno hojo otrok starih od cca 3 leta naprej

Vozički: primerno za vozičke

Lokacija: Spiazzi, ki velja za eno najbolj slikovitih lokacij severne Italije. Bazilika leži na višini 774 metrov nadmorske višine.

Vstopnina: ni vstopnine

Spletna stran: https://www.madonnadellacorona.it/en/home-3/

Razgled od bazilike Madonna della Corona

OPIS DOSTOPA DO IZHODIŠČA

Iz Maribora in Ljubljane se peljemo naprej od Ljubljane po Primorski avtocesti v smeri Italije. Najhitreje bomo prispeli, če bomo prečkali mejo z Italijo pri Novi Gorici. Nato se peljemo po avtocesti skoraj do Gardskega jezera. Malo za Verono skrenemo desno ter se peljemo krajši čas po avtocesti v smeri Trenta. V mestu Cason zapustimo avtocesto ter se po regionalni cesti peljemo še slabe pol ure do kraja Ferrara di Monte Baldo. Vmes bomo opazili oznake za baziliko Madonna della Corona. Parkiramo na označenem parkirišču.

OPIS POTI DO BAZILIKE MADONNA DELLA CORONA

Ko parkiramo, se podamo po označeni poti proti baziliki. Predlagamo, da se na eno stran podate po ozki in strmi asfaltirani cesti, na drugo stran pa si pot skrajšamo tako, da se podamo po strmih stopnicah, ki nam pot nekoliko skrajšajo. Ob strmi asfaltirani cesti se sprehodimo mimo križev pota in mimo pašnika z alpakami, kjer prodajajo izdelke iz volne od alpak.

Z avtobusom lahko prispemo skoraj do bazilike. V toplejšem delu leta vozi avtobus vsak dan, v hladnejšem pa le ob vikendih na vsake 30 minut. Vožnja v eno smer stane 1,80 EUR, povratna vožnja pa 3 EUR.

MADONNA DELLA CORONA ZA OTROKE

Ogled

Ogled bazilike je zaradi njene veličastne lege zanimiv za prav vse obiskovalce.

Pohod

Pohod do bazilike je enostaven in kratek ter zato primeren za samostojno hojo tudi za majhne otroke. Dostopamo pa lahko tudi z vozičkom.

Dostop z avtobusom

V kolikor nismo pri volji za hojo, se lahko do bazilike podamo z avtobusom.

Zanimivosti med potjo

Med potjo (pohodom) do bazilike bomo videli alpake na paši, si lahko kupili izdelke iz njihove volne, se sprehodili mimo križev pota ter predvsem uživali v čudovitih razgledih.