Kostanjevica na Krki je najmanjše in hkrati eno najstarejših mest v Sloveniji. Mestece je pravi čudež narave, saj se stari del mesta nahaja na otoku v meandru reke Krke. V centru mesta sta le dve paralelni ulici, katerih mestna struktura se je ohranila vse do danes. Zadnja leta se je tam pojavilo več poplav, zaradi česar se je Kostanjevico prijelo tudi ime »dolenjske Benetke«. Do otoka oziroma starega mestnega dela vodita dva večja lesena mostova, namenjena prometu ter še en most namenjen samo za pešce. Kostanjevico na Krki je najlepše doživeti z vožnjo s kanuji ali kakšnimi drugimi čolni ter s supom. Peljemo se lahko okoli celega otoka.

Dostop do Kostanjevice na Krki:

Ljubljana – Kostanjevica na Krki:

Razdalja: 95 km

Čas vožnje: 1 h 5 min

Maribor – Kostanjevica na Krki:

Razdalja: 110 km

Čas vožnje: 1 h 50 min

Koordinate parkirišča ob najemu kanujev, Kostanjevica na Krki: 45.848508°N / 15,417531°E

Primeren čas obiska: vsi letni časi, priporočamo ob lepem in toplem vremenu

Primerno za: vse starosti otrok in ostale

Najem kanujev: Beach bar Otok, po predhodnih najavah na 030 304 288 ali na mail beachbarkostanjevica@gmail.com

Najem supov, organizacija turističnih ogledov in najrazličnejših turističnih paketov v Kostanjevici na Krki ter njeni okolici: po predhodnih najavah na 031 492 868 ali info@landestrost.com (www.landestrost.com)

Kostanjevica na Krki

DOSTOP

Iz Ljubljane se peljemo po Dolenjski avtocesti. Avtocesto zapustimo na izvozu za Gmajno, Smednik, Kostanjevica na Krki. Sledimo smerokazom za Kostanjevico na Krki in po cca 10 minutah prispemo do Kostanjevice na Krki.

Iz Maribora se peljemo po avtocesti do Slovenske Bistrice, kjer avtocesto zapustimo na izvozu Slovenska Bistrica jug. Peljemo se po regionalni cesti za smer Poljčane, kjer nato nadaljujemo za Podčetrtek in čez Bizeljsko do Čateža ob Savi. Od Čateža ob Savi se peljemo naprej proti Cerkljam na Dolenjskem, kjer ves čas sledimo prednostni cesti in prispemo do Kostanjevice na Krki.

KOSTANJEVICA NA KRKI ZA OTROKE

Vožnja s kanuji

Za otroke in ostale je vožnja s kanuji enkratno doživetje. Med pol ure do eno uro potrebujemo za vožnjo s kanujem okoli otoka. Voda je mirna, tako da je vožnja s kanujem zelo umirjena. Za otroke se ob najemu kanujev dobi tudi otroške rešilne jopiče. Med vožnjo s kanujem se lahko kjerkoli tudi ustavimo ter se podamo na pijačo v katerega izmed lokalov.

Vožnja s supi

Možno je najeti tudi super, kar pa priporočamo za nekoliko večje otroke in predvsem tiste, ki so že dobri plavalci.

Sprehod skozi Kostanjevico na Krki

Staro mestno jedro na otoku je majhno in primerno za sprehod tudi za najmlajše (primerno tudi za vozičke). Predlagamo krožno turo po dveh vzporednih ulicah, kjer lahko na več različnih mestih dostopamo do brežin reke Krke.

Paintball poligon

Za nekoliko večje otroke ter odrasle predlagamo paintball, ki se nahaja v neposredni bližini Beach bara. Samo za predhodne najave na 041 805 111.