Koruzna labirinta Maribor in Mengeš sta zabavno poučna tematska parka v koruznem polju. V koruznem labirintu doživimo mnogo zabave in poučnih iger.

Dostop do koruznega labirinta Maribor

Ljubljana – koruzni labirint Maribor:

Razdalja: 127 km

Čas vožnje: 1 h 15 min

Koordinate koruznega labirinta Maribor: 46.54345°N / 15.61246°E

Dostop do koruznega labirinta Mengeš

Ljubljana – koruzni labirint Mengeš:

Razdalja: 16 km

Čas vožnje: 20 min

Maribor – koruzni labirint Mengeš:

Razdalja: 117 km

Čas vožnje: 1 h 20 min

Koordinate koruznega labirinta Mengeš: 46.178225°N / 14.579816°E

Koruzni labirint Maribor

Odpiralni čas: v poletnih mesecih vsak dan od 9.00 do 20.00

Primerno za: vse starosti otrok in ostale.

Ni primerno za vozičke.

Čas ogleda: cca 1,5 h ali več

Vstopnina: odrasli 8 eur, otroci od 3 do 16 let 5 eur

Kontakt: info@koruzni-labirint.si ali 041 356 595

Spletna stran: https://www.koruzni-labirint.si/

Koruzni labirint

OPIS DOSTOPA DO KORUZNEGA LABIRINTA MARIBOR

Iz Ljubljane se peljemo po avtocesti za Maribor. Sledimo smerokazom za Dravograd. Peljemo se po Tržaški cesti mimo trgovski centrov Merkur, Bauhaus in Rutar ter v križišču s semaforjem skrenemo levo na Papeško cesto. Nato sledimo oznakam za Pohorsko vzpenjačo. Peljemo se skozi dva krožna križišča in ko smo že malo pod Pohorjem, skrenemo desno proti RTV-ju. Koruzni labirint se nahaja v neposredni bližini RTV-ja.

OPIS DOSTOPA DO KORUZNEGA LABIRINTA MENGEŠ

Iz Ljubljane se peljemo do Mengša, od koder nadaljujemo v smeri Kamnika. 500 metrov za Petrolovo bencinsko črpalko, ki je poleg krožnega križišča, v smeri Kamnika, opazimo na levi strani labirint.

Iz Maribora se peljemo po avtocesti v smeri Ljubljane, katero zapustimo na izvozu za Domžale ter se peljemo do Mengša ter nadaljujemo proti Kamniku. 500 metrov za Petrolovo bencinsko črpalko, ki je poleg krožnega križišča, v smeri Kamnika, opazimo na levi strani labirint.

KORUZNI LABIRINT ZA OTROKE

Ogled labirinta z učnim listom

Ko plačamo vstopnico, prejmemo učni list, na katerem zbiramo črke v križanki. V labirintu je več točk, ki jih moramo najti s pomočjo zemljevida, (na eni strani lista je zemljevid, na drugi križanka) in na vsaki izvemo novo črko, ki jo vpišemo v križanko. Ob koncu predamo izpolnjeno križanko na blagajno, s katero sodelujemo v nagradnem žrebanju.

Poučne igre in zapisi

Na različnih točkah v labirintu je več poučnih iger za otroke, med katerimi pa mnoge dajo misliti tudi odraslim. Mnogo zanimivega in poučnega pa se naučimo tudi iz zapisov na poučnih tabla.

Nekaj točk za iskanje črk v križanki ni označenih

V labirintu so tri točke, ki niso označene in jih moramo poiskati sami. Z malo sreče jih bomo našli ob iskanju preostalih točk, ki so označene ali pa se bomo morali nekoliko bolj potruditi, da pridobimo prav vse črke za križanko.

Pohod in orientacija

Pohod skozi labirint z vključenimi igrami traja kar uro in pol. Hkrati pa moramo imeti še zelo dobro orientacijo, da se znajdemo s pomočjo zemljevida. Iskanje prehodov s pomočjo zemljevida je še posebej zanimivo za otroke.

Praznovanje rojstnega dne

V labirintu organizirajo tudi praznovanja rojstnih dni za otroke od 4 do 12 leta.