Obalno mesto Koper slovi po svoji idilični legi in pestri zgodovini. Da otroci na kar najbolj zabaven način odkrivajo arhitekturno zapuščino, kateri so največji pečat dali Benečani, za to poskrbi »Izziv krilatega muca«.

Dostop

Ljubljana – Koper: 106 km, 1 h 10 min

Maribor – Koper: 232 km, 2 h 25 min

Novo mesto – Koper: 172 km, 1 h 45 min

Kranj – Koper: 128 km, 1 h 30 min

Koordinate parkirišča v bližini centra: 45.545456°N / 13.725803°E

Koper

Pomembni podatki

Najbolj zabaven način ogleda mesta Koper za otroke: IZZIV KRILATEGA MUCA

Primerno za: vse otroke in njihove starše

Primeren čas obiska: čez vso leto

Priporočen čas obiska: 2 – 3 h

Cena paketa: https://www.playful-istria.com/product-page/izziv-krilatega-muca

Izziv krilatega muca

OPIS DOSTOPA

Ko po avtocesti prispemo do Kopra, izberemo izvoz za center in se peljemo v smeri tržnice, starega mestnega jedra. Neposredno pred tržnico prispemo do velikega parkirnega prostora, kjer parkiramo.

OPIS SAMO-VODENEGA OGLEDA KOPRA

Gre za interaktivni vodič po mestu Koper. Vodič naročimo preko interneta in na dom prejmemo paket, v katerem je zemljevid, knjižica z opisom, nalepke in boni za sladoled. Ker je najbolj zabaven način ogleda mesta Koper ravno to, da sami raziskujemo s pomočjo zemljevida in knjižice, opisa poti po mestu ne bomo delili.

KAJ SI OGLEDATI V KOPRU

S pomočjo samo-vodiča v Kopru vidimo več zgodovinskih zanimivosti, kot le to vidi večina turistov. Za mnogo zanimivosti niti ne vemo, da obstajajo. Skozi zabavno zgodbo »Izziv krilatega muca« so zgodovinske zanimivosti Kopra prikazane na zabaven način.

Zagotovo pa si v Kopru vsi obiskovalci poleg lepe promenade ob obali ogledajo tudi ozke ulice v starem mestnem jedru, Pretorsko palačo, zvonik, taverno, vodnjak Del Ponte…

KOPER ZA OTROKE

Izziv krilatega muca

Otroci si bodo ogled mesta Koper zagotovo mnogo bolje zapomnili, če si ga bodo ogledali na tako zabaven način, kot jim ga nudi »Izziv krilatega muca«.

Igrala

Ob obali se nahajajo igrala, kjer lahko starši v miru spijemo pijačo v katerem izmed prijetnih lokalov, medtem pa se otroci brezskrbno igrajo na igralih.

Sprehod ob obali in centralnem mestnem parku

V Kopru je lepo urejena sprehajalna pot ob obali. Na voljo je več klopi za počitek. Za otroke najbolj zabavno pa je nedvomno v mestnem parku, kjer izstopa fontana za poletno ohladitev.

Kopanje

V poletnih mesecih pa je nedvomno največji užitek za otroke kopanje in vse, kar spada poleg.