Klunove toplice na Dolenjskem sestavljajo en bazen s termalno vodo 27 stopinj ter nekaj igral, piknik prostor ter lokal. V bazenu se lahko kopamo v vseh letnih časih.

Dostop do Klunovih toplic:

Ljubljana – Klunove toplice:

Razdalja: 102 km

Čas vožnje: 1 h 5 min

Maribor – Klunove toplice:

Razdalja: 100 km

Čas vožnje: 1 h 40 min

Koordinate Klunovih toplic: 45.870009°N / 15,517841°E

Koordinate bara Tochka: 45.892569°N / 15,585533°E

Primeren čas obiska: vsi letni časi, priporočamo ob lepem vremenu

Primerno za: vse generacije

Odpirali čas: kadarkoli

Cenik: prostovoljni prispevki

Klunove toplice

DOSTOP

Iz Ljubljane se peljemo po Dolenjski avtocesti. Avtocesto zapustimo na izvozu za Krško in nadaljujemo po regionalni cesti v smeri Cerkelj ob Krki. Ko prispemo do Cerkelj ob Krki, nadaljujemo pot proti Bušeči vasi, katera je od Cerkelj oddaljena le slaba dva kilometra. Nato na desni strani pod cesto opazimo bazen in pa smerokaz za Klunove toplice.

Iz Maribora se peljemo po avtocesti do Slovenske Bistrice, kjer avtocesto zapustimo na izvozu Slovenska Bistrica jug. Peljemo se po regionalni cesti za smer Poljčane, kjer nato nadaljujemo za Podčetrtek in čez Bizeljsko do Krškega. Od Krškega se peljemo do Cerkelj ob Krki, kjer nadaljujemo pot proti Bušeči vasi, katera je od Cerkelj oddaljena le slaba dva kilometra. Nato na desni strani pod cesto opazimo bazen in pa smerokaz za Klunove toplice.

KLUNOVE TOPLICE ZA OTROKE

Bazen s termalno vodo

V bazenu je čez vso leto konstantna temperatura, 27 stopinj, kar pomeni da se lahko kopamo v vseh letnih časih. Bazen je plitev, kar pomeni, da je še posebej primeren za otroke.

Igrala

V neposredni bližini bazena se nahaja nekaj preprostih igral in pa igrišče za odbojko.

Piknik na prostem

Urejenih je več prostorov za piknik. Poleg so lesene klopi in mize. Za otroke in odrasle je takšen piknik v naravi pravo doživetje.

ZA STARŠE

Energijske točke

Po travniku naprej od bazena so razposajene energijske točke. Pri vsaki točki je tabla z opisom, čemu je katera posamezna točka namenjena.

Lokal

V lokalu, ki je odprt v toplejšem delu leta lahko v senci v miru spijemo pijačo, medtem ko se otroci igrajo v bazenu poleg lokala.

MED POTJO DO KLUNOVIH TOPLIC

Priporočamo postanek v Beach baru Tochka ob Krki. To je dobrih 6 km pred Klunovimi toplicami. Bar se nahaja tik ob avtocesti pri izvozu za Krško. Odprt v toplejšem delu leta. Poleg bara je več igral ter velika zelenica. Otroci pa tudi zelo radi čofotajo v Krki.