Heli Center Toplice je svet zabave za vse, ki si želijo leteti s helikopterjem, spoznati zgodovino helikopterjev, se preizkusiti tudi v vožnji s formulo, igrati zanimive igrice. Zabavno za vso družino.

Dostop

Ljubljana – Krapinske toplice: 164 km, 1h 45 min

Maribor – Krapinske Toplice: 80 km, 55 min

Celje – Krapinske Toplice: 108 km, 1h 10 min

Naslov: Zagrebačka ul. 18, Krapinske Toplice

Koordinate Heli Center Toplice: 46.086517°N / 15.842187°E

Heli Center Toplice

Pomembni podatki:

Primerno za: simulatorji za otroke od cca 5 leta dalje (za mlajše niso primerni vsi simulatorji zaradi velikosti).

Za mlajše otroke: otroška igralnica, igrice, zgornji prostori za ogled 3D poslikav ter razstav maket helikopterjev.

Odpiralni čas: od srede do nedelje od 10:00 – 18:00, zadnji ura vstopa je ob 17:00.

Kontakt: info@heli-space.com; 00385 91 605 48 94

Spletna stran: https://heli-space.com/

Priporočen čas obiska: 2 – 3 h

Vstopnina: oseba nad 140 centimetrov – 50,00 €; oseba nižja od 140 centimetrov – 25,00 €; otroci 0-3 leta – vstop prost.

Darilni boni: možen nakup darilnih bonov.

Rojstni dnevi in teambuildingi: da

Heli Center Toplice

OPIS DOSTOPA

Iz Ljubljane se peljemo po Dolenjski avtocesti, prečkamo mejo s Hrvaško in tik pred Zagrebom skrenemo levo ter se peljemo v smeri Maribora. Nato sledimo oznakam za Krapino in Krapinske Toplice.

Iz Maribora se peljemo po avtocesti v smeri Zagreba. Nekaj kilometrov čez mejo na Hrvaškem skrenemo za Krapino ter nato sledimo oznakam za Krapinske Toplice.

Iz smeri Celja se lahko do Krapinskih Toplic peljemo preko Maribora ali Rogaške Slatine. Če se peljemo mimo Rogaške Slatine, prečkamo mejni prehod Rogatec ter nato sledimo oznakam za Krapino in Krapinske toplice.

Ko iz katerekoli smeri prispemo v Krapinske Toplice, Heli Center Toplice najdemo na glavni ulici, le 500 metrov proč od toplic. Parkiramo na označenem parkirišču.

SPLOŠNO O HELI CENTRU TOPLICE

Heli Space je turistični objekt v okviru aktivnega centra za usposabljanje pilotov. Poleg simulatorjev ponuja obilico izobraževalnih vsebin, ogled impresivne zbirke različnih modelov helikopterjev, pilotske opreme in galerijo slik, ki so jih ustvarili piloti, ki se redno udeležujejo programov strokovnega usposabljanja. Ob ogledu se gibljemo skozi prostore z 3D tehniko, kjer lahko ustvarimo mnogo čudovitih fotografij. Heli Space ponuja aktivnosti in vsebine, ki so zanimive za ljudi vseh starosti, od iskanja »Da Vincijeve skrivnosti« za najmlajše obiskovalce do intenzivnejših letalnih ali dirkalnih misij za odrasle.

HELI CENTER TOPLICE ZA OTROKE

Spoznavanje helikopterjev

Ob prijaznem sprejemu nas najprej povabijo v garderobo, kjer se oblečemo v pilotska oblačila. Sledi gledanje predstavitvenega videa, kjer spoznamo zgodovino helikopterjev. Nato pa se sprehodimo po hodniku z 3D poslikavami in po sobah z zanimivimi razstavnimi eksponati.

3D poslikava

Po hodnikih lahko opazujemo 3D poslikavo, kjer z malo domišljije ustvarimo zabavne fotografije.

Soba za igranje igric in igralnica

Na voljo je prostor s tremi ekrani in konzolami za igranje zabavnih igric. Prostor je primeren tudi za čas, ko čakamo, da pridemo na vrsto za simulatorje. Najmlajši pa se lahko igrajo v sosednjem prostoru, kjer je igralnica.

Simulatorji

Višek dogodka pa so nedvomno simulatorji. Med simulatorji izstopa velik simulator, kjer imamo občutek kot da sedimo v pravem helikopterju. Najprej dobimo navodila od inštruktorja, nato pa “poletimo” nad želeno deželo. Poleg tega simulatorja se preizkusimo še na dveh simulatorjih. Na enem prav tako “poletimo” s helikopterjem, na drugem pa se preizkusimo v vožnji s formulo.

Medtem, ko se preizkusimo v največjem simulatorju, lahko drugi spremljajo naš let v kontrolni sobi, kot to dejansko počne inštruktor ob pravih pilotih.

Za konec pa otroci prejmejo diplomo, kar je zanje poleg fotografij lep spomin na nepozabno doživetje.