Gramoznica Tržec in ribnik Podlehnik sta blizu skupaj, zato priporočamo, da si za izlet izberemo kar oba. Medtem, ko je ribnik Podlehnik bolj obljuden, saj je okoli njega speljana lepa pohodna pot, je gramoznica Tržec precej neobljudena. Urejena je le za ribiče, kar pa ne pomeni, da si teh naravnih lepot ne moremo ogledati tudi ostali.

Dostop do gramoznice Tržec:

Ljubljana – gramoznica Tržec

Razdalja: 140 km

Čas vožnje: 1 h 25 min

Maribor – gramoznica Tržec

Razdalja: 31 km

Čas vožnje: 25 min

Koordinate gramoznice Tržec: 46.369446°N / 15.875007°E

Primeren čas obiska: vsi letni časi. Predlagamo ob lepem vremenu.

Primerno za: vse starosti otrok in ostale.

Čas ogleda: za gramoznico cca pol ure

Gramoznica Tržec

Dostop do gramoznice ribnika Podlehnik:

Ljubljana – ribnik Podlehnik

Razdalja: 144 km

Čas vožnje: 1 h 30 min

Maribor – ribnik Podlehnik

Razdalja: 35 km

Čas vožnje: 30 min

Koordinate ribnika Podlehnik: 46.330344 °N / 15.873237 °E

Primeren čas obiska: vsi letni časi. Predlagamo ob lepem vremenu.

Primerno za: vse starosti otrok in ostale.

Čas ogleda: za ribnik cca pol ure

Ribnik Podlehnik

OPIS DOSTOPA

Iz Ljubljane in Maribora se peljemo po avtocesti v smeri Ptuja. Za gramoznico Tržec avtocesto zapustimo na izvozu za Lancovo vas. Nato v prvem krožnem križišču izberemo tretji izvoz, v drugem prav tako tretji izvoz in v tretjem prvi izvoz. Nato na levi strani že opazimo gramoznico Tržec. Od avtoceste do gramoznice je 1 km. Za ribnik Podlehnik pa se po avtocesti peljemo do naslednjega izvoza, za Podlehnik. V krožnem križišču izberemo drugi izvoz. Nato se peljemo še nekaj 100 metrov in sledimo oznakam za ribnik Podlehnik. Od avtoceste do ribnika je 1 km.

GRAMOZNICA TRŽEC IN RIBNIK PODLEHNIK ZA OTROKE

Sprehod okoli ribnika Podlehnik

Kjer je voda, tam otroci običajno najdejo zabavo. Okoli ribnika Podlehnik je lepo speljana pohodna pot, katero z otroci prehodimo v pol ure. Vmes je tudi nekaj klopi za počitek.

Sprehod ob gramoznici Tržec

Okoli gramoznice ni v celoti poti, po kateri bi se lahko sprehodili. Je pa možno na več mestih dostopati do vode, na njenem severnem delu pa si lahko privoščimo tudi sprehod po poljski cesti, tik ob vodi. Gramoznica ima nekaj polotokov, do katerih se lahko sprehodimo. Polotoki so zelo zanimivi za ogled.

Lepa narava

Tako okoli gramoznice kot ribnika je lepa narava. V spomladanskih mesecih tam cveti več vrst rastlin. Otroci bodo z veseljem nabrali kak šopek rož ali pa se igrali v lepi naravi.

Labodi in račke

Z malo sreče bomo videli labode in račke, kar je za otroke zanimivo doživetje.