Grad Kamen stoji na skalnem spodmolu ob vhodu v dolino Drago. Nekoč je tu stal mogočni grad, ki je imel vpliv gotike in renesanse. Danes na to nakazujejo dobro ohranjene ruševine. Grad so zgradili grofje Ortenburški, za njimi so bili lastniki gradu Celjski grofje in na koncu Lambergi. Od 18. stoletja je grad opuščen.

DOSTOP

Koordinate parkirišča pred gradom: 46.381558°N / 14.217312°E

Lokacija gradu je v Begunjah na Gorenjskem, 1.5 kilometra naprej od znane restavracije Avsenik

Dostop do gradu Kamen je označen iz centra Begunj

POMEMBNI PODATKI

Ogled gradu je brezplačen

Primerno za: vse vrste obiskovalcev

Primerno za otroke: vseh starosti

Primeren čas za oglede: vsi letni časi

Primerno za vozičke: NE

Čas ogleda: 0,5 h ali več

Grad Kamen

OPIS DOSTOPA DO GRADU KAMEN

Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu za Radovljico in se nato peljemo v smeri Begunj na Gorenjskem. Iz Ljubljane do gradu potrebujemo 40 minut vožnje (54 km). Ko prispemo v center Begunj, opazimo smerokaze za grad Kamen. Sledimo oznakam in se peljemo skozi center Begunj. 1,5 km iz centra Begunj prispemo do gradu Kamen, kjer je pred ruševinami parkirišče.

GRAD KAMEN IN OKOLICA GRADU ZA OTROKE

Ogled gradu

Pot po gradu je lepo speljana in označena. Zaradi varnosti se strogo držimo poti. Ogled ruševin je zanimiv tako za otroke kot tudi vse ostale. Pred gradom stoji informacijska tabla, kjer si lahko preberemo osnovne podatke o gradu.

Lambergerja tematska pot

Na ogled gradu in okolice lahko podamo tudi po Lambergerjevi tematski poti, za katero odštejemo tudi do tri ure časa (malo manj kot 8 km). Več o Lambergerjevi tematski poti: LAMBERGERJEVA TEMATSKA POT.

Igrala

Na igrala se lahko podamo v center Begunj, poleg parkirišča Avsenikove restavracije. Tam so prijetna otroška igrala. Ena igrala pa se nahajajo tudi na dvorišču Avsenikove restavracije.

Restavracija Avsenik

Priporočamo tudi ogled Avsenikovega muzeja ter kosilo v restavraciji Avsenik, katera slovi po odlični hrani.