Dežela palčkov, drobcenih bitij, ki pri otrocih vzbujajo pozitivno energijo ter razigranost, se nahajajo na strmih travniških pobočjih nad Radečami. Kar 500 vrtnih palčkov sta do sedaj zbrala ljubiteljska zbiratelja Marinka in Jože.

Dostop do Dežele palčkov:

Ljubljana – Dežela palčkov, Radeče:

Razdalja: 78 km

Čas vožnje: 1 h 15 min

Maribor – Dežela palčkov, Radeče:

Razdalja: 68 km

Čas vožnje: 1 h 20 min

Naslov: Jelovo 36, Radeče

Koordinate Dežele palčkov, Radeče: 46.072255°N / 15.149153°E

Dežela palčkov

Ogled Dežele pravljic:

Čas ogleda: cca 30 min oziroma po želji.

Primerno za: družine z majhnimi otroki ter tudi vse ostalo. Zagotovo je ogled zanimiv že za dvoletne otroke.

Vozički: primerno za vozičke.

Primeren čas: vsi letni časi. Priporočamo ob lepem vremenu in ko ni preveč snega.

Kako na ogled: za ogled ni vstopnine. Ni pa dovoljeno dostopati do palčkov čez ograjo. Ampak se kljub temu palčki zelo dobro vidijo. Z mnogimi palčki se da tudi fotografirati.

Za več podatkov se lahko obrnete na Kulturno turistični rekreacijski center Radeče: 03 56 87 941 ali info@ktrc.si

Dežela palčkov

OPIS DOSTOPA DO DEŽELE PALČKOV

Iz Ljubljane se peljemo do Litije, kjer nadaljujemo v smeri proti Zidanem mostu. Malo naprej od Zagorja ob Savi v desno opazimo odcep za Podkum. Tam skrenemo. Zapeljemo se do Podkuma, kjer pa nadaljujemo naravnost ter sledimo oznakam za Sopoto. V Sopoti pa že opazimo smerokaze za Radeče naravnost. Nato ves čas sledimo cesti za Radeče in malo pred Radečami opazimo strmo cesto levo navzgor, kjer je smerokaz za Jelovo in Čimerno. Od tega odcepa do Dežele palčkov nas loči 1,5 km. Parkiramo na za to določenim mestom (je smerokaz) malo pred Deželo palčkov.

Iz Maribora se peljemo po avtocesti do Celja, kjer izberemo izvoz za Celje center. Nato se peljemo skozi center so Laškega, od koder nadaljujemo do Zidanega mosta. Tam pa v smeri Krškega, a le do Rdeč. Takoj, ko prispemo preko mostu čez reko Savo, skrenemo desno v center Radeč. Peljemo se skozi center Radeč v smeri Njivi, kjer pa kmalu prispemo do desnega odcepa za Jelovo in Čimerno. Od tega odcepa do Dežele palčkov nas loči 1,5 km. Parkiramo na za to določenim mestom (je smerokaz) malo pred Deželo palčkov.

DEŽELA PALČKOV ZA OTROKE

Ogled

Ogled Dežele palčkov je prava atrakcija za otroke, pa tudi za vse ostale. Pogled na kar okoli 500 palčkov, ki krasijo strma pobočja travnika je zares veličasten.

Fotografiranje s palčki

Z mnogimi palčki, ki so pred ograjo se je možno tudi fotografirati. Otroci bodo presrečni, ko bodo lahko pokazali čudovite fotografije s palčki.

Počitek na klopci ob čudovitem pogledu na palčke

Na voljo so tudi lesene klopce, kjer se lahko usedemo ter občudujemo najrazličnejše palčke.