Čokoladnica Zotter šteje kar okoli 500 različnih okusov, je priljubljena za vse vrste obiskovalcev, katerih prejme na leto tudi preko 300.000. Slogan čokoladnice je »od zrna do tablice«, katerega vidimo zapisanega na vsaki embalaži.

Dostop

Ljubljana – Čokoladnica Zotter:

Razdalja: 200 km

Čas vožnje: 2 h 10 min

Maribor – Čokoladnica Zotter:

Razdalja: 76 km

Čas vožnje: 1 h 5 min

Koordinate Čokoladnice Zotter: 46.991652°N / 15.907690°E

Čokoladnica Zotter

Pomembni podatki:

Primerno za: vse vrste obiskovalcev

Čas obiska: 2 – 3 ure

Naslov: Bergl 56, 8333 Riegersburg, Avstrija

Rezervacija ogleda: preko njihove spletne strani: https://tickets.zotter.at/de

Cenik: https://www.zotter.at/zotter-erlebniswelt/preise-schoko-tour

Odpirali čas: https://www.zotter.at/zotter-erlebniswelt/oeffnungszeiten

Primerno za vozičke: da (imajo tudi dvigala)

Spletna stran: https://www.zotter.at/

Kontakt: schokolade@zotter.at; 0043 3152 5554

Čokoladnica Zotter

OPIS DOSTOPA

Iz Ljubljane se zapeljemo do Maribora, od koder nadaljujemo do Šentilja, kjer prestopimo mejo z Avstrijo. Da ne rabimo plačevati vinjete za zelo kratki čas na avstrijski avtocesti, predlagamo, da izberete stari mejni prehod. Ko pridemo čez mejo, se peljemo kratki čas in skrenemo desno čez avtocesto ter sledimo oznakam za St. Veit am Vogau. Skozi omenjeni kraj se nato tudi peljemo. Nato se peljemo skozi več manjših krajev in vasic ter skrenemo ostro desno z glavne ceste šele, ko opazimo smerokaz za St. Stefan im Rosental. Dalje nas cesta vodi ponovno skozi več vasi. Ko prispemo do kraja Feldbach, skrenemo levo in po dobrih 6 km prispemo do čokoladnice. Parkiramo na označenem parkirišču.

ČOKOLADNICA ZOTTER ZA OTROKE

Predstavitev čokoladnice

Začetek predstavitve je video film o čokoladi in čokoladnici Zotter. Za tem se podamo na ogled s pokušino čokolade. Na začetku opazujemo in lahko turi poskusimo zrna. Ves čas pa lahko tudi opazujemo proizvodnjo čokolade.

Pokušina čokolade

To je nedvomno največja atrakcija v čokoladnici. Pokusimo lahko kar okoli 300 vrst čokolade. Zelo zanimivo doživetje za otroke in tudi vse ostale.. Dejansko lahko pojemo čokolade, koliko smo je zmožni pojesti. Na začetku krožne poti vsak obiskovalec prejme žlico, s katero pokuša čokolado. Na željo si lahko vzamemo zvočni vodnik, ki je na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Trgovina

Priporočamo nakup katere izmed slastnih čokolad za domov. V trgovini je na voljo zelo pestra ponudba najrazličnejših vrst čokolad.

Živalski vrt Zotter

Ko si ogledamo čokoladnico in se do dobra najemo čokolade, priporočamo še sprehod skozi živalski vrt. Prijeten sprehod med različnimi vrstami živalmi, igrali, lepo naravo, postajališči za počitek in seveda tudi gostinska ponudba ne manjka.