Teta Frida je kavarna in čokoladnica, ki s svojimi izdelki preseneča tako odrasle kot otroke. S svojo inovativno delavnico »Čokolada je doživetje« obiskovalci doživimo čokolado od sadeža oziroma kakavovih zrn do slastnega izdelka, ki si ga izdelamo sami.

Lokacija: Čokoladna manufaktura Tete Fride

Naslov: Limbuško nabrežje 6, 2341 Limbuš

Kontakt za čokoladno delavnico: cokoladni_center@tetafrida.eu

Spletna povezava: https://www.tetafrida.eu/cokoladne-delavnice

Koordinate: 46.563578°N / 15.589252°E

Termini delavnic:

  • Vsako sredo ob 17:00
  • Vsako soboto ob 10:00
  • Individualni termini možni po dogovoru (za najmanj 4 osebe)

Število obiskovalcev:

  • Minimalno 4, največ 50

Primerno za:

  • vse vrste obiskovalcev
  • za otroke od cca 3 let naprej
Čokoladna delavnica v Teta Fridi

Cenik:

https://www.tetafrida.eu/cokoladne-delavnice

.

Dostop:

Ljubljana – Čokoladna kavarna Teta Frida Limbuš

Razdalja: 131 km

Čas vožnje: 1 h 20 min

Maribor – Čokoladna kavarna Teta Frida Limbuš

Razdalja: 6 km

Čas vožnje: 10 min

Teta Frida

OPIS DOSTOPA

Iz Ljubljane se peljemo po štajerski avtocesti do Maribora. Iz avtoceste izberemo izvoz za Dravograd. Peljemo se mimo prodajnih centrov Merkur, Rutar, Bauhaus. V prvem semaforiziranem križišču za prodajnimi centri skrenemo levo na Papeško cesto. Kmalu pridemo do naslednjega križišča, kjer skrenemo desno ter sledimo prednosti cesti. Skozi prva dva krožna križišča se peljemo naravnost, torej pri drugem izvozu. V tretjem krožnem križišču izberemo prvi izvoz. Peljemo se mimo Qlandije naravnost proti reki Dravi. Malo pred reko Dravo opazimo odcep za Ruše. Skrenemo proti Rušam in se peljemo tako daleč, da bomo na desni strani opazili smerokaz za Teto Frido. Od tam sledimo smerokazom Tete Fride.

Iz Maribora se peljemo skozi Studence za smer Ruše, a le tako daleč, da bomo na desni strani opazili smerokaz za Teto Frido. Od tam sledimo smerokazom Tete Fride.

ČOKOLADNA DELAVNICA ZA OTROKE IN ODRASLE

Predstavitev nastanka čokolade

Za začetek smo obiskovalci deležni prijetne predstavitve s pomočjo video posnetka in zgodbe o Teti Fridi, izvemo zanimivosti o sadežu kakavovca ter kako iz kakavovih zrn izdelati čokolado.

Izdelava lastne čokolade

Največje doživetje delavnice je izdelava lastne čokolade, ki jo na koncu okrasimo po svojem okusu, jo damo strditi, zapakiramo v lično okrasno embalažo in odnesemo s seboj.

Degustacija

Sledi zelo zabaven del za vse, to je degustacija. Odrasli smo deležni poskusa čokoladnega gina ter skupaj z otroki tudi slastnih čokolad in čokoladnih izdelkov, med katerimi so nekateri mednarodno nagrajeni. Ob tem izvemo tudi več o samih čokoladah, ki jih pokušamo, in se naučimo prepoznati kvalitetno čokolado.

Kukanje v Fridino proizvodnjo

Zanimivo doživetje je tudi pokukati v Fridino proizvodnjo, kjer lahko vidimo, kako izdelujejo čokoladne figure.

Fridina trgovinica

V Fridini trgovinici lahko kupimo več vrst slastnih čokoladic pa tudi čokoladni gin in čokoladno pivo.

Kavarna in čokoladnica

Teta Frida v Limbušu ima notranje in zunanje prostore. Slednji se nahajajo tik ob reki Dravi. Vrt v zelenju in lepem ambientu je zelo prijeten.

Nočitev

V kolikor bi kdo želel prenočiti, nudi Teta Frida tudi prijetne hišice ob reki Dravi (Čokoladna vas), katere še posebej slovijo po odličnih čokoladno obarvanih zajtrkih, ki jih postrežejo v hiškah.