Pod vznožjem Pohorja se nahaja Botanični vrt Univerze v Mariboru, kjer si lahko privoščimo odličen sprehod v cvetju, se spočijemo na klopcah v lepi naravi, občudujemo raznolike rastline, otroci pa lahko uživajo na enostavnih, a zanimivih igralih. Botanični vrt se razprostira na osmih hektarih in je zanimiv za ogled od spomladi do jeseni. Spomladi zacvetijo narcise, nato rododendroni, sledijo jim vrstnice in v jeseni še pisano obarvani listi listavcev. Vmes pa zacveti še mnogo različnih vrst cvetlic.

Dostop do Botaničnega vrta Univerze v Mariboru:

Ljubljana – Botanični vrt Univerze v Mariboru:

Razdalja: 121 km

Čas vožnje: 1 h 20 min

Maribor – Botanični vrt Univerze v Mariboru:

Razdalja: 6 km

Čas vožnje: 10 min

Koordinate Botaničnega vrta: 46.507706°N / 15,639189°E

Naslov: Pivola 90a, 2311 Hoče

Primeren čas obiska: spomladi, poleti in jeseni, priporočamo ob lepem vremenu

Primerno za: majhne otroke, starše z nosilkami ali nahrbtniki za nošenje otrok ter vozičke

Botanični vrt Univerze v Mariboru

Odpirali čas (za 2020):

Od 24 marca do septembra: od 9:00 – 19:00, vsak dan

Oktober: od 9:00 – 18:00, vsak dan

November: od 9:00 – 16:00

Od decembra do februarja je zaprto

Vstopnina:

Odrasli: 5 €; predšolski otroci brezplačno, mladina 3 €, upokojenci 3,5 €, družina 10 €

Botanični vrt Univerze v Mariboru

DOSTOP

Iz Ljubljane se peljemo po avtocesti proti Mariboru. Malo pred Mariborom se usmerimo za Dravograd, a se peljemo le do Hoč, kjer pa že opazimo smerokaze za Botanični vrt Univerze v Mariboru. Sledimo smerokazom, ki nas po nekaj minutah pripeljejo do večjega parkirišča pred botaničnim vrtom.

Iz Maribora se peljemo po regionalni cesti skozi Razvanje v smeri Hoč, kjer nekaj kilometrov pred Hočami opazimo botanični vrt na desni strani.

BOTANIČNI VRT UNIVERZE V MARIBORU ZA OTROKE

Sprehod in ogled rastlin

Po botaničnem vrtu so lepo speljane pohodne poti. Lahko naredimo krožne pohode, tako da zajamemo kar se največji del vrta. Rastline so opisane na posebnih tablicah, kjer lahko izvemo kaj več o posamezni vrsti. Tako kot odrasle tudi otroke prevzamejo raznobarvne cvetlice, še posebej pa tunel obdan s cvetovi vrtnic.

Igra na zelenici in počitek na lesenih klopcah

V botaničnem vrtu ne manjka zelenic za igro ter lesenih klopi, kjer si lahko vzamemo čas za počitek in občudovanje lepe narave. V botanični vrt si lahko nesemo tudi hrano in pijačo, kar predvsem prav pride za otroke.

Igrala

V botaničnem vrtu so enostavna, a zanimiva igrala, kjer lahko otroci plezajo skozi tunele, se igrajo v lesenih hiškah na pesku ter v indijanskih šotorih.