Bloško jezero privablja obiskovalce v vseh letnih časih. Poleti je raj za kopanje, pozimi za drsanje. Čez vso leto pa za sprehode in oddih v naravi. Okoli jezera je več zanimivosti, za otroke predvsem lesene skulpture in igrala.

Dostop do Bloškega jezera:

Ljubljana – Bloško jezero:

Razdalja: 46 km

Čas vožnje: 1 h 5 min

Maribor – Bloško jezero:

Razdalja: 168 km

Čas vožnje: 1 h 55 min

Koordinate Bloškega jezera: 45.786173°N / 14.514951°E

Bloško jezero

Brunarica in okrepčevalnica ob Bloškem jezeru

Odpirali čas: preko celega leta ob sobotah in nedeljah, za praznike ter med šolskimi počitnicami od 11:00 do 18:00; maj in oktober od ponedeljka do petka od 14:00 do 18:00; junij in september od 11:00 – 19:00; julij in avgust vsak dan od 8:00 do 22:00

Na voljo je tudi glamping. Kontakt: 031 651 683, hija.idila@gmail.com

Brunarica in okrepčevalnica ob Bloškem jezeru

OPIS DOSTOPA

Iz Maribora in Ljubljane se peljemo naprej od Ljubljane v smeri Kočevja. Glavno cesto zapustimo v kraju Velike Lašče. Skrenemo desno in se peljemo skozi kraje Mala Slevica, Karlovica, Podstrmec, Zakraj ter sledimo oznakam za Bloško jezero. Parkiramo na urejenem parkirišču.

BLOŠKO JEZERO ZA OTROKE

Kopanje poleti, drsanje pozimi

Kjer je voda, otroci vedno najdejo nekaj zase. Četudi voda v jezeru na videz ne deluje čista, saj je zelene barve, dejansko je čista in primerna za kopanje. Za otroke imajo urejen tobogan, ki vodi v jezero. Ob obali je tudi dovolj plitvine za najmlajše otroke. Pozimi pa, ko jezero zaledeni, je pravi raj za drsanje.

Igrala

Ob jezeru so urejena igrala, kar je pravi magnet za otroke.

Gostinska ponudba

Okrepčevalnica se nahaja tik ob jezeru, kjer so tudi igrala. V okrepčevalnici nudijo odlično hrano, kjer še posebej izstopajo slastne sladice.

Sprehod okoli Bloškega jezera

Okoli jezera je urejena sprehajalna pot, ki je primerna tudi za zelo majhne otroke, ki so komaj shodili. Za pohod okoli jezera bomo z zelo majhnimi otroki potrebovali cca pol ure.