Gozdni doživljajski park ob Klopinskem jezeru nudi obilo zabave za otroke in tudi odrasle. Sprehod med krošnjami dreves, izgubljanje v labirintu, lazenje po lisičjem brlogu, vožnja po dolgih in vrtoglavih toboganih, spoznavanje gozdnih živali, igra na različnih igralih in še mnogo.

Dostop do gozdnega doživljajskega sveta:

Ljubljana – gozdni doživljajski svet:

Razdalja: 102 km

Čas vožnje: 1 h 35 min

Maribor – gozdni doživljajski svet:

Razdalja: 105 km

Čas vožnje: 1 h 35 min

Koordinate gozdnega doživljajskega parka: 46.609769°N / 14.574711°E

Naslov: Schulstrasse 8, 9122 St. Kanzian, Avstrija

Čas ogleda: cca 3 h oziroma po želji

Primerno za: vse skupine obiskovalcev, predvsem otroke

Cenik 2020: odrasli 10,80 €, otroci od 3 let brezplačno

Odpiralni čas (2020):

Od aprila do konec novembra: 9:00 – 18:00 (vsak dan)

Walderlebniswelt

DOSTOP POTI DO GOZDNEGA DOŽIVLJAJSKEGA SVETA

Iz smeri Ljubljane se peljemo po Gorenjski avtocesti, katero zapustimo na izvozu za mejni prehod Ljubelj. Peljemo se čez prelaz / mejni prehod Ljubelj v Avstrijo in cesti sledimo do Ferlacha. Tam skrenemo desno in se peljemo vse do Gerlizien, kjer nato sledimo smerokazom do Klopinskega jezera. Tam pa že opazimo smerokaze za napisom Walderlebniswelt (gozdni doživljajski park). Parkiramo na urejenem parkirišču.

Iz smeri Maribora se peljemo po Dravski dolini ter mejo prečkamo na mejnem prehodu Vič (malo naprej od Dravograda). Cesti sledimo za kraj Bleiburg (Pliberk), kjer že opazimo smerokaze za Kloperiner See (Klopinsko jezero). Ko prispemo do Klopinskega jezera, sledimo smerokazom z napisom Walderlebniswelt (gozdni doživljajski park). Parkiramo na urejenem parkirišču.

GOZDNI DOŽIVLJAJSKI SVET ZA OTROKE

Sprehod med krošnjami z vrtoglavimi tobogani

Urejen je visok leseni podest za sprehod med krošnjami, kjer pa ne manjka zanimivosti za oglede in nekaj adrenalinskih točk za otroke ter pa seveda lep razgled. Piko na i pa dajo vrtoglavi tobogani.

Igrala

V doživljajskem svetu je mnogo najrazličnejših igral za različne starosti otrok. Za otroke je še posebej zanimiv napihljivi balon, ki je delno zakopan v zemljo.

Lokal in trgovinica

V sklopu doživljajskega parka je lokal, kjer si lahko privoščimo prigrizek, pijačo ali pa slastni sladoled. V majhni trgovinici pa lahko kupimo spominček.

Gozdne živali

V doživljajskem parku si lahko ogledamo nekaj divjih in pa tudi domačih živali.

Adrenalinski park

Po doživljajskem parku je speljan adrenalinski park, kjer se lahko otroci preizkusijo v plezanju in se ob tem neizmerno zabavajo.

Labirint

V gozdnem doživljajskem svetu je urejen zanimiv labirint za otroke.

SPREHOD OB JEZERU

Priporočamo tudi sprehod ob Klopinskem jezeru, kjer se lahko kopamo. Ob sprehajalni promenadi pa ne manjka igral, trgovinic ter lokalov.