Koruzni labirint Maribor je zabavno poučni tematski park v koruznem polju. V koruznem labirintu doživimo mnogo zabave in poučnih iger.

Dostop do koruznega labirinta:

Ljubljana – koruzni labirint:

Razdalja: 123 km

Čas vožnje: 1 h 10 min

Center Maribora – koruzni labirint:

Razdalja: 4 km

Čas vožnje: 7 min

Koordinate koruznega labirinta: 46.524486°N / 15.642004°E

Odpiralni čas: v poletnih mesecih vsak dan od 9.00 do 20.00

Primerno za: vse starosti otrok in ostale.

Čas ogleda: 1,5 h

Vstopnina: odrasli 8 eur, otroci od 3 do 16 let 5 eur

Kontakt: info@labirint-maribor.si ali 041 356 595

Koruzni labirint Maribor

OPIS DOSTOPA

Iz Ljubljane se peljemo po avtocesti za Maribor. Sledimo smerokazom za Dravograd. Peljemo se po Tržaški cesti mimo trgovski centrov Merkur, Bauhaus in Rutar ter v križišču s semaforjem skrenemo levo na Papeško cesto. Nekaj 100 metrov za tem bomo na levi strani opazili oznake za labirint. Na travniku je urejeno parkirišče.

KORUZNI LABIRINT ZA OTROKE

Ogled labirinta z učnim listom

Ko plačamo vstopnico, prejmemo učni list, na katerem zbiramo črke v križanki. V labirintu je več točk, ki jih moramo najti s pomočjo zemljevida, (na eni strani lista je zemljevid, na drugi križanka) in na vsaki izvemo novo črko, ki jo vpišemo v križanko. Ob koncu predamo izpolnjeno križanko na blagajno, s katero sodelujemo v nagradnem žrebanju.

Poučne igre in zapisi

Na različnih točkah v labirintu je več poučnih iger za otroke, med katerimi pa mnoge dajo misliti tudi odraslim. Mnogo zanimivega in poučnega pa se naučimo tudi iz zapisov na poučnih tabla.

Del labirinta brez zemljevida

Del labirinta ni na zemljevidu, kjer pa se z lahkoto izgubimo, kar je za piko na i še bolj posebno doživetje. V tem delu pa se skriva ena točka, kjer izvemo črko za križanko.

Pohod in orientacija

Pohod skozi labirint z vključenimi igrami traja kar uro in pol. Hkrati pa moramo imeti še zelo dobro orientacijo, da se znajdemo s pomočjo zemljevida. Iskanje prehodov s pomočjo zemljevida je še posebej zanimivo za otroke.

Praznovanje rojstnega dne

V labirintu organizirajo tudi praznovanja rojstnih dni za otroke od 4 do 12 leta.